Kim Džong Un mrtav pijan naredio pogubljenje pola porodice

Sumnja se i da je na stotine prijatelja i rođaka Džang Song Teka, vođinog teče, uhapšeno i poslato u radne logore, samo nekoliko dana nakon njegovog pogubljenja, u skladu sa severnokorejskim običajem odgovornosti zbog povezanosti

  • 18

Severnokorejski vođa Kim Džong Un bio je “mnogo pijan” kad je nedavno naredio pogubljenje dvoje pomoćnika svoga teče, čime je i započela nedavna čistka, tvrdi izvor japanskog lista "Jomiuri Šimbun".

Dvojica pomoćnika su, navodno, doveli u pitanje naređenje da se vojsci preda kontrola nad jednim preduzećem. Tada su rekli da moraju prvo da provere sa vođinim tečom i političkim mentorom Džangom Song Tekom. Inače, "Direktor Jang", kako su ga zvali pomoćnici, bio je vođa Radničke stranke.

Kad je saznao za reakciju neposlušnih pomoćnika, Kim Džong Un je naredio njihovo pogubljenje, a navodno je bio "mnogo pijan". Izvor japanskog lista opisao je okolnosti čistke kojom je, kako se procenjuje, obuhvatilo nekoliko stotina ljudi, većinom rodbinski povezanih s "krivcima". Za sad je poznato da je najmanje osmoro ljudi ubijeno u ovoj čistki, pored samog teče.

Južnokorejski mediji izveštavaju da je na stotine prijatelja i rođaka Džang Song Teka uhapšeno i poslato u radne logore, samo nekoliko dana nakon njegovog pogubljenja, u skladu sa severnokorejskim običajem odgovornosti zbog povezanosti.

Nisu uhapšene samo najbliže osobe Song Teka, nego čak i dalja rodbina koja nije živela u Pjongjangu. Teča je bio optužen po 24 tačke optužnice za zloupotrebu položaja i kaznena dela s ciljem svrgavanja vlasti.

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    24. decembar 2013 | 13:46

    Amerikanci, gde ste da spasite narod od ovog ludaka? Izgleda da Amerika spasava samo tamo gde ima interes od toga makar i na stetu spasenog...

  • Prof.Biologije

    24. decembar 2013 | 13:58

    Da teča nije bio kockar, ganster i birokrata das bi bio živ.Deri lopurde brate.

  • Milan2

    24. decembar 2013 | 14:25

    Prof.Biologije;Nije lose da odes tamo da zivis,tek da te zelja mine.Ali bez sanse da posle pobegnes iz te dobrote.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA