MONSTRUMI: 15 Indijaca silovalo devojku na Badnje veče

Policija je saopštila da postoji 15 optuženih osoba i jedna žrtva, kao i da je troje optuženih u bekstvu, dok su ostali uhvaćeni. Žena je primljena u bolnicu gde će policija od nje uzeti izjavu

  • 7

U južnom delu Indije grupa huligana je silovala dvadesetogodišnju ženu na Badnje veče, izvestili su mediji.

Policija je saopštila da postoji 15 optuženih osoba i jedna žrtva, kao i da je troje optuženih u bekstvu, dok su ostali uhvaćeni. Žena je primljena u bolnicu gde će policija od nje uzeti izjavu, objavljeno je na jednom televizijskom kanalu. To je najnoviji u nizu seksualnih napada koji su se desili u toj zemlji.

Izveštaji o najnovijem napadu pojavili su se dva dana pre obeležavanja godišnjice od smrti studentkinje grupno silovane u autobusu u napadu u Indiji koji je šokirao naciju, preneo je AFP. Krajem prošlog meseca, indijske vlasti su saopštile da je policija uhapsila glavnog urednika lista "Tehelka" Taruna Tedžpala (50) zbog optužbi da je seksualno napastvovao jednu mladu saradnicu.

Tedžpal je osnivač istraživačkog lista "Tehelka", često napadanog zbog oštrih tekstova o zlopotrebama službenog položaja, korupciji i nasilju nad ženama. Priveden je u policijsku stanicu u gradu Panadži prestonici države Goa, preneo je AFP. Prethodno je okružni sud odbio Tedžpalov zahtev da bude pušten uz kauciju.

Pre nego što je zatražio kauciju, Tedžpal je saslušan u policiji, pošto je optužen da je, u liftu hotela u Goi, tokom proslave koju je list organizovao, seksualno napao novinarku koja je radila u "Tehelki". Ovaj slučaj dobio je tada naslovne strane u indijskoj štampi, zbog ugleda koji uživaju i Tedžpal i njegov slobodno orjentisani list, koji je pokrenuo nov trend u indijskom novinarstvu.

"Tehelka" je često pisala da ravnopravnost među polovima nije dovoljno poštovana u Indiji, naglašavajući da su policija i tužilaštvo uglavnom neosetljivi prema žrtvama silovanja. Posle ovog slučaja, list je optužen za licemerje i pokušaj prikrivanja ozbiljnog krivičnog dela, pošto je zaposlenima poslat mejl da se Tadžpal na šest meseci povlači s posla zbog neprimerenog ponašanja.

Tedžpal, koji je takođe i poznati pisac, negirao je optužbe za seksualni napad. Novinarka koja je navodno napadnuta podnela je otkaz posle skandala i potom poručila da "se bori da sačuva svoj integritet".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA