SKANDAL: Ruska crkva neće da krsti surogat decu!

Bebe koje su rodile surogat majke biće krštene nakon što se roditelji pokaju u crkvi i priznaju da su nemoralni, u suprotnom, deca će primiti hrišćanstvo tek kada postanu punoletna

  • 17

Ruska crkva praksu surogat majki smatra kao ponižavajuću po dostojanstvo žene i zalaže se za njihovu potpunu zabranu.

-Surogat materinstvo je pobuna protiv Boga! To se mora zabraniti - rekao je Dmitrij Smirnov iz ruske patrijaršije. Ipak, sveštenici će bez uslovljavanja krstiti surogat decu koja su bolesna i kojima je ugrožen život. Ako nemaju takvih problema, moći će da budu krštena tek nakon punoletstva.

Celu pobunu rasplamsala je priča o poznatoj ruskoj pevačici Ali Pugačovoj (64) koja je sa svojim mužem Maksimom Galkinom (37) dobila dvoje dece uz pomoć surogat majke, kojoj je platila pozamašnu sumu novca.

Ruski političari se slažu sa crkvom, posebno konzervativci, i dodaju da je komercijalno surogat materinstvo nemoralno, s obzirom da postoji hiljade siročadi koja čekaju da budu usvojena. Komercijalno surogat materinstvo je inače dozvoljeno u Rusiji, a godišnje se tako rodi oko 500 dece.

(Telegraf.rs / Izvor : Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA