UPRKOS ZABRANI PRAJDA: Policija kod parka Manjež (FOTO)

Policajci, od kojih neki i u redovnoj opremi, raspoređeni su oko parka Manjež, gde je trebalo da bude održana Parada ponosa, koja je otkazana

  • 7

Policijske snage raspoređene su još samo oko parka Manjež, gde je trebalo da bude održana Parada ponosa, koja je iz bezbednosnih razloga otkazana, javlja reporter Telegrafa.

Veliki broj policajaca nalazi se i preko puta Media centra na Terazijama gde je orgnizacioni odbor Beograd Prajd 2013. držao konferenciju.

U svim ostalim delovima grada je mirno, a pripadnici policije mogu se videti i oko zgrade predsedništva, Andrićevog venca, oko vlade Srbije u Nemanjinoj.

Biro za koordinaciju službi bezbednosti sinoć je nakon troipočasovnog sastanka doneo odluku o zabrani svih skupova zakazanih za danas, među kojima je i Parada ponosa.

Uprkos toj zabrani, pripadnici LGBT populacije i aktivisti sinoć su održali kratku šetnju od zgrade Vlade do Skupštine i poručili "Ovo je prajd". Taj skup trajao je oko 45 minuta, obezbeđivale su ga jake policijske snage i protekao je bez incidenata.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    28. septembar 2013 | 09:39

    Синоћ су парадирали и обезбеђивали, а данас су спремни да батинају нормалан народ уколико се окупи да протествује против болесника. Наравно да је лицемерна власт знала за синоћни скуп, отуда и њихова изјава да неће бити "параде" 28-ог. Да неко не мисли да су слуге смели да одбију наређење западних газди?!

  • Serb-BL

    28. septembar 2013 | 10:21

    Jos jedan poraz u nizu za Srbiju i to sve zbog vlasti. Posebno boli kad i pederi dobiju sta hoce pa nam se smeju u face. Sta su oni imali da nam pokazu sinoc, kakav ponos to oni imaju? Kako su odvratni! Fuujjjj!

  • vaš novinar

    28. septembar 2013 | 11:59

    Alo bre, budjenje!!! Zar je vama 99% naroda Srbije huligani???? Mi ne želimo da našoj deci postane KAO normalno u životu odnos 2 muškarca i 2 žene medjusobno. NORMALNO je stvarati PORODICU, a to samo MOGU u mefjusobnom odnosu MUŠKARAC i ŽENA. Ne dozvolimo da nas šaka ljudi naziva HULIGANIMA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA