VUČIĆ KLJUČNI POLITIČAR NA BALKANU: Pohvale srpskom premijeru i Srbiji stižu iz celog sveta

Premijera Srbije kancelar Nemačke, lideri EU, premijer Kine i predsednik Rusije u više navrata nazvali su "faktorom stabilnosti na Balkanu", a evo zašto je predsednik Vlade Srbije jedan od najjačih političkih lidera u regionu

  • 58

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić srpskog premijera je tokom posete Sarajevu prošle nedelje nazvao najznačajnijim čovekom na Balkanu, a da je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najznačajniji lider na Balkanu i "faktor stabilnosti" govore reči kancelara Nemačke Angele Merkel, čelnika EU, pa i samog predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina koji su u više navrata tako oslovili premijera Srbije!

POSETA VUČIĆA MOSKVI bila je najproduktivnija u poslednjih nekoliko decenija!

Sami rezultati rada srpskog premijera i njegove Vlade ukazuju na to da Aleksandar Vučić iza sebe ima jake adute koji govore u prilog tezi da je jedan od vodećih političkih lidera na Balkanu.

VUČIĆ: Izveštaj Evropske komisije biće POZITIVAN za Srbiju!

Da je Srbija na dobrom putu i da je Vlada Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem vodi u dobrom pravcu potvrdio je i sam MMF, koji predviđa stopu privrednog rasta od 0,8 procenata, a prema najavama premijera taj procenat će ići i na preko jedan, a projektovano je da u 2016. godini on ide i na 2 odsto (u ekonomskim krugovima kada zemlja ima toliki rast smatra se da je država u razvoju i da je njena ekonomija u blagoj ekspanziji).

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Prema zvaničnim podacima deficit Srbije je na "istorijskom minimumu" i kako je prilikom posete Sarajevu, a kada je najavio da će Srbija pomoći izgradnju Srebrenice, premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio "Srbija posle dužeg vremena nema problem sa keš lovom - likvidnošću".

Koliko je ugled Vlade Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem porastao u svetu najbolje govori "pobeda u SB UN" kada nije izglasana Rezolucija o Srebrenici, a kojoj se zvanični Beograd oštro protivio. Podsetimo tada su na stranu Srbije otvoreno stale dve najjače zemlje na svetu Kina i Rusija (koja je uložila veto).

Foto: Promo Foto: Promo

Da je za EU premijer Srbije Aleksandar Vučić vrlo važan faktor mogli su svi da vide u "Carinskom ratu" Srbije i Hrvatske, kada je posle posete Johanesa Hana Beogradu Zagreb odustao od blokade granice!

Beograd je za veoma kratak vremenski period postao centar diplomatske aktivnosti, a u njega redom su dolazili Angela Merkel, Vladimir Putin, Johanes Han, šeik Muhamed bin Zajed, premijer Kine Li Kećijang i mnogi drugi lideri, a u glavnom gradu Srbije održan je Samit Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, dok će u decembru u Kombank Areni biti održan Samit OEBS-a.

Foto: Tanjug/AP, Printskrin: Youtube/Norad Foto: Tanjug/AP, Printskrin: Youtube/Norad

Analitičar Branko Radun kaže za Telegraf.rs da je definitivno premijer Aleksandar Vučić jedan od najznačajnijih političkih lidera u regionu.

- U prilog toj tezi govore sastanci koje ima i sa Istokom i sa Zapadom, kao i dobra podrška u Samoj Srbiji - kaže on.

Foto: Tanjug/AP/RIA-Novosti Foto: Tanjug/AP/RIA-Novosti

Srbija prema zvaničnim podacima EU među zemljama u regionu, nudi najbolje uslove investitorima, što jasno stoji u poslednjem Izveštaju EK, kao i podatak o 17 milijardi evra trgovinske razmene Srbije sa Evropskom unijom!

U Srbiji se sprovode i mere fiskalne konsolidacije i Srbija je, prema Vučićevim rečima, jedina zemlja koja je krenula u te reforme bez pritisaka međunarodnih finansijskih institucija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Početni znaci privrednog oporavka ukazuju na kraj recesije u Srbiji, koja bi ove godine trebalo da evidentira rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 0,5 odsto, mahom zahvaljujući solidnom izvozu - saopštila je Evropska centralna banka (EBRD).

Privredni rast Srbije će 2016. ubrzati na 1,8 odsto zahvaljujući jačanju ekonomija EU i rastu domaćih investicija. Ipak, visok nivo nenaplativih zajmova po svoj prilici će biti rešavan postepeno, a obim kreditiranja ostaće skroman, navodi EBRD.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana T

    8. novembar 2015 | 17:24

    Red, rad i disciplina cenjeni su u celom svetu....

  • Dragance 118

    8. novembar 2015 | 17:18

    On to zapravo i jeste. Vide lideri u svetu ko se najvise trudi.

  • Dane

    8. novembar 2015 | 17:16

    Trud, rad i pozrtvovanje se lako prepoznaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA