Šta je Klinton crtao tokom pregovora sa Miloševićem? (FOTO)

Haker Gučifer otkrio je žvrljotine bivšeg američkog predsednika, koji je u toku razgovora o bivšoj Jugoslaviji crtao đavola koji savetuje Miloševića i druge karikature koje oslikavaju njegova razmišljanja

  • 11

Gučifer politički orijentisani haker objavio je na sajtu Gawker.com crteže koje je Bil Klinton žvrljao na zvaničnim dokumentima dok je, kao predsednik Sjedinjenih Država, raspravljao o ekonomskim sankcijama protiv Srbije i tadašnjem predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću.

Pri upadu u računarski sistem Biblioteke Klinton Gučifer je pronašao pet dokumenata, prenosimo vam jedan iscrtani dokument koji je nastao sredinom devedesetih godina, a bavi se mogućim ukidanjem ekonomskih sankcija SR Jugoslaviji.

 

Klinton je iscrtavao spis za vreme brifinga o situaciji na terenu u Bosni i Hercegovini, kao i o mogućim dobrim i lošim stranama ukidanja sankcija.

ŠTA JE KLINTON CRTAO?

Ovo je prva skica, koju je Klinton nacrtao neposredno uz pasuse u kojima se pominje Slobodan Milošević.

Sa leve strane, vidi se muškarac koji likom najviše podseća na Slobodana Miloševića. Iza njega je nacrtana neobična kreatura sa telom životinje, krilima i ljudskom glavom. Crtež najviše podseća na đavola, sa rogovima i kopitima. Da li je ovo znači da je Klinton ukazivao da Milošević dobija instrukcije od đavola?

Drugi crtež predstavlja spoj linija, zvezdica i neobičnih oblika.

Na sledećem crtežu se nalazi nekoliko stvari. Prva podseća na zakrivljeni muški polni organ u erekciji, odmah do nacrtan je nasmejani čovečuljak sa raširenim rukama i pileći batak. Sa dese strane nacrtane su zvezde, kratke linije i kapljice.

Na trećem crtežu Klinton je prikazao kuvara u majici sa natpisom UN koji nešto prži u tiganju.

U pasusu u kom piše: "Kada će sankcije UN protiv SRJ biti prekinute?" moguće je da se Klinton poigrao rečima jer je naša skraćenica SRJ na engleskom "FRY" što znači pržiti. Pa se tako čini da je Klintonova podsvest povezala Ujedinjene nacije i prženje iz čega je proistekao crtež kuvara UN sa kapicom.

Na četvrtom crtežu prepoznajemo samo zastavu Sjedinjenih Država, pored koje se nalazi mnoštvo elipsi, linija i dve nevešto nacrtane zvezdice.

Ovaj crtež smešten je pored pasusa u kojima se pominju ravnoteža snaga na terenu, stabilna vojna situacija i primena vojnih delova mirovnog sporazuma, moguće je da ova Klintonova žvrljotina na neki način ilustruje američku ulogu u svemu tome.

Peti crtež sličan je prethodnom, bez mnogo smisla.

Nacrtan je pored pasusa u kom se pominju vojni problemi. Elipse verovatno predstavljaju vojne trupe, dok se na desnoj strani jasno vide inicijali BC odnosno Bil Klinton.

Postoji još žvrljotina Bila Klintona, koje nemaju veze sa nama, a ukoliko ste radoznali da vidite nastavak možete ih pogledati na sajtu Gawker, a više o hakeru koji ih je otkrio pročitajte ovde.

(Telegraf.rs / Izvor: gawker.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    7. decembar 2013 | 14:14

    Ja mislim da je Klinton nema veze sa ovim. On je više crtao Moniku u klečećem položaju!

  • lepo pise plakata gore

    7. decembar 2013 | 14:54

    Klinton je pod broj 1,al po suntavilu!

  • Paparazo

    7. decembar 2013 | 18:25

    Zato ga jede rakic samo neka ga jede

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA