UVRNUTA IZLOŽBA: Čiji poljubac probudi devojku - taj mora da je ženi! (FOTO) (VIDEO)

Svaki posetilac ove neobične umetničke instalacije u Kijevu, u Ukrajini, potpisuje ugovor koji kaže: "Jedino ukoliko poljubim devojku i ona otvori oči, oženiću je"

  • 0

U glavnom gradu Ukrajine Kijevu u toku je jedna izuzetno neobična umetnička instalacija. Glavne zvezde su devojke koje spavaju na krevetima i, kao što to često biva u ovoj formi umetnosti, publika.

O čemu se radi? Ukoliko bilo koja od pet "uspavanih lepotica" otvori oči nakon što je poljubi neki od potencijalnih mladoženja na umetničkoj izložbi u Kijevu, ona je po ugovoru obavezna da se uda za njega.

Dok devojke koje su prethodno izabrane za izložbu leže, praveći se da spavaju, muskarci ih obilaze i ljube u nameri da ih probude. Ukoliko uspavana lepotica otvori oči, oboje su po ugovoru obavezni da se venčaju.

- Svaki posetilac potpisuje ugovor, koji kaže: "Jedino ukoliko poljubim devojku i ona otvori oči, oženiću je", što je veoma važno jer niko nije obavezan da poljubi nijednu devojku ukoliko to ne želi - rekao je umetnik Taras Polataiko, organizator izložbe.

Uslovi su isti i za princa i za princezu - oboje moraju biti punoletni, ne smeju biti venčani pre toga i moraju imati iskrenu nameru i želju da se venčaju. Muškarcima je dozvoljeno da poljube devojku samo jednom i samo u usta. Taras se nada tome da će se nakon ove izložbe izroditi neka prava ljubav.

- Nadam se da će izložba biti posećena, da bi devojkama bilo interesantno. Ali, zaista nisam siguran. Brak je ipak ozbiljna stvar - izjavio je.

Izložba "Uspavana lepotica" održava se od 22. avgusta do 9. septembra.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA