Upoznajte najmisterioznije ostrvo na svetu: Strašna istina o jezivom masakru na njemu otkrivena tek posle 400 godina (VIDEO)

Došlo je vreme da i ova priča bude ispričana

  • 0

Australijsko osrtvo Bikon stanovnicima tog dela sveta poznato i kao Ostrvo ubistva ili Groblje Batavija. Pošto je kapetan broda Francisko Pelsart ostavio preživele na ostrvu i upustio se u potragu za vodom i pomoći, došlo je do pobune. Neverovatno loša sreća učinila je da se vrati tek posle tri meseca.

Stručnjaci su sa ovim delom priče bili upoznati zahvaljujući dnevniku koji je kapetan kasnije objavio.

Mračna strana Tajlanda za koju ne žele da čujete: Deluje kao raj na zemlji, a krije tajne zbog kojih turisti umiru (FOTO) (VIDEO)

Trebalo je, međutim, da prođe skoro 400 godina, pa da novi detalji o masakru isplivaju na površinu. Holandski i australijski arheolozi otkrili su, tokom nedavnih iskopavanja na ostrvu, uređenu grobnicu u kojoj je bilo sahranjeno petoro ljudi koji, za razliku od većine, nisu bili ni ubijeni, ni masakrirani.

Arheolog Al Peterson kaže da su ti ljudi, izgleda, sahranjeni sa počastima, kao i da je jasno da njihov grob ne izgleda kao mesto skrivanja žrtava ubistava, u brzini.

Vođa pobune na ostvru bio je zloglasni Jeronimus Korneliz, koga Peterson opsiuje kao krvožednog psihopatu. On je sproveo masakr nad neistomišljenicima, kada je kapetan napustio ostrvo u potrazi za spasonosnim rešenjem za njegovu "nasukanu" posadu.

Korneliz je obešen po kratkom postupku, čim se Pelsart vratio na ostrvo. A što se njegovih žrtava tiče, "strašne stvari su se dešavale nesrećnicima zarobljenim na ostrvu", kaže Al Peterson i zaključuje: "Arhologija je zato tu, da nam pomogne da njihova priča bude ispričana".

Daljinac

(Telegraf.rs//National Geographic.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA