≫ 

Priča o devojčici koja je rođena sa 4 noge: Ljudi su plaćali da je vide, rodila je petoro dece

Džozefin je rođena 12. maja 1868. godine sa stanjem poznatim kao dipigus. Imala je dve odvojene karlice, jednu uz drugu, od struka prema dole, odnosno imala je "unutrašnje" i "spoljne" noge. Iako joj je rečeno da može da pokreće unutrašnje noge, one su bile preslabe za hodanje

  • 3

Džozefin Mertl Korbin rođena je sasvim normalno. Bio je to normalan porođaj njene majke, a lekari koji su je pregledali bili su saglasni da je dete u dobrom stanju. Džozefin je bila savršeno zdrava, aktivna i napredna devojčica uprkos tome što je rođena sa četiri noge.

Džozefin je rođena 12. maja 1868. godine sa stanjem poznatim kao dipigus. Imala je dve odvojene karlice, jednu uz drugu, od struka prema dole, odnosno imala je "unutrašnje" i "spoljne" noge. Iako joj je rečeno da može da pokreće unutrašnje noge, one su bile preslabe za hodanje.

Džozefin je rođena u Tenesiju. Otac Vilijam Korbin imao je 25 godina, majka Nensi Korbin 34 godine. Lekari su za roditelje rekli da su izgledali prilično slično, oboje su imali crvenu kosu, plave oči i vrlo lep ten. Zapravo, izgledali su tako slično da su lekari bili primorani da istaknu da nisu krvni srodnici.

Korbinovi su imali ukupno četiri sina i četiri ćerke, uključujući i ćerku iz Nensinog prvog braka.

Rođenje devojčice nije obeležilo ništa neobično. Osim većeg broja nogu Džozefin je bila snažno dete koje je opisivano u časopisima kako "lepo napreduje".

Kada je imala 13 godina devojčica je počela da nastupa u cirkusu. Najavljivali su je kao "Četvoronožnu devojčicu iz Teksasa". To se sve izdogađalo pošto je znatiželjnim komšijama počela da naplaćuje da gledaju njene noge, pa je ocu sinulo da je to idealan način kako malo da zaradi. Počeo je da štampa letke na kojim je pisalo gde mogu da dođu da vide devojčicu.

Josephine Myrtle Corbin

Foto: Profimedia

Promotivni leci opisuju je kao "nežnu devojčicu koja zrači kao sunce". Postala je neverovatno popularna, i vrlo je skoro počela da odlazi na mini turneje. Posećivala je male gradove i mestašca i nastupala za publiku. Zarađivala je oko 450 dolara nedeljno.

Kada je imala 19 godina udala se za Džejmsa Klintona Biknela sa kojim je imala petoro dece, četiri ćerke i sina.

Godinu dana kasnije, 1887, otkrila je da je trudna. Prvo se žalila na bolove, temperaturu, glavobolju i nedostatak apetita. Usprkos jedinstvenoj anatomiji, piše All That Is Interesting, imala je dva seta unutrašnjih i spoljnih reproduktivnih organa, doktori su bili uvereni da može da iznese trudnoću.

No, pri prvom pokušaju stvari su pošle po zlu, i nakon prvog tromesečja morao je da se uradi abortus jer se Mertl teško razbolela. Usprkos tome, kasnije je rodila potpuno zdravu decu.

Preminula je 1928. godine, nakon upale kože uzrokovane streptokokom. Iako bi danas to antibiotici bez problema rešili, tada je to bila ozbiljna dijagnoza.

Sahranjena je 6. maja 1928, a njeno grobno mesto zaliveno cementom.

Članovi porodice stajali su nad grobom u smenama dok se cement nije skroz osušio. Bilo je to kako nikome ne bi palo na pamet da ekshumira njeno telo, posebno s obzirom na to da je mnogo lekara ponudilo veliki novac za telo "četveronožne devojčice iz Teksasa".

Video: Tragedija života sestara pauk: Služe kao nakaze za lečenje bolesne radoznalosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Душан Краишник

    16. novembar 2019 | 23:50

    Шта рећи него ужас,,, то је дио брата или сестре близанаца,,, незнам како неко може имати дјецу са таквом особом!!! Немам ништа против да живи нормално и да се бори али ,,, ма неби више коментарисао само могу рећи УЖАС

  • Marijana

    17. novembar 2019 | 08:00

    Kako taj čovek nije se plašio da ima sa njom decu da se ne radi isto tako kao ona sa četiri noge. Sačuvaj Bože

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA