≫ 

Devojčica koja je volela serijskog ubicu: "Bio mi je kao otac, pozitivna figura u našim životima"

Moli Kendal bila je dete kada se Ted Bandi, serijski ubica iz SAD, zabavljao sa njenom majkom Elizabet

  • 3

Teodor Ted Bandi, bio je serijski ubica koji je u Sjedinjenim Američkim Državama u periodu od februara 1974. do februara 1978. godine ubio najmanje 30 žena, a veruje se da je stvarni broj njegovih žrtava još veći.

Bandi je dugo bio u vezi sa Elizabet Kendal, čija je ćerka Moli ispričala da je volela Teda, te da joj je u detinjstvu, od njene 3. do 10. godine, bio kao otac kog nije imala.

Od 1969. godine pa sve do 1974. Ted Bandi je za malu Moli bio mamin dečko koji je stalno bio prisutan: učio je da vozi bicikl, vozio je na skijanje, igrao se sa njom.

Moli nije mogla ni da pretpostavi da je njen očuh ujedno i silovatelj i serijski ubica.

Njena majka Elizabet napisala je memoare koje je nazvala "Fantomski princ: Moj život sa Tedijem Bandijem", u kojem je navela da njen tadašnji momak nije mogao da drži stvari pod kontrolom.

Čak je i Moli bila izložena njegovoj sadističkoj strani. Jednom, dok je plivala usred jezera i kada joj je ponestalo snage, Bandi nije želeo da joj pomogne kako bi izašla iz vode. Devojčica je pretrpela i seksualno uznemiravanje.

Ted Bandi, serijski ubica Bandi je za Moli bio otac kojeg nije imala, Printskrin: Youtube/Carol Dorman

Bandi je bio sociopata, ali je bio i šarmantan, vešt i zgodan.

- Volele smo Teda - napisala je Moli, govoreći u svoje i majčino ime.

- Bio je tako pozitivna figura u našim životima, takva pomoć, nisam želela da upadne u probleme - navela je Tedova pastorka.

Molina majka Elizabet nije znala ništa o njegovom užasnom ponašanju prema njenoj ćerki. Bandija je upoznala 1969. godine, ubrzo nakon što se iz Salt Lejk Sitija preselila u Sijetl gde je radila kao sekretarica na Univerzitetu u Vašingtonu. Imala je 24 godine i bila razvedena, te ju je lako privukao njegov boemski duh. Dok je pila pivo sa drugaricom, taj kovrdžavi muškarac joj je prišao i pitao da li želi da pleše sa njim.

Bandi je uspeo da osvoji Elizabet poklonima koje joj je donosio na posao, brinuo je o njoj kada bi bila bolesna. Elizabet je pisala da su "vodili ljubav gde god su imali prilike".

Jednom se Moli sa očuhom igrala žmurke. Bandija je bilo lako pronaći, uvijenog ispod ćebeta. Ali, desilo se iznenađenje: ispod je bio go i uzbuđen.

- Dugo posle toga nisam shvatala da penisi nisu uvek u erekciji - ispričala je ona.

"Mislim da je ubica moj dečko"

Ipak, posle izvesnog vremena, Elizabet je počela da primećuje čudne stvari: pronašla je kod Teda ključeve koji nisu od njihove kuće, a onda i nož u njegovim kolima. Njegovu sklonost da ležerno krade sve, od knjige do televizora, bilo je teško ne primetiti.

Prava istina isplivala je na videlo na leto 1974. godine, kada se u medijima pojavila vest o surovom ubistvu dve žene na jezeru Samamiš. Elizabet je ugledala skicu čoveka po imenu Ted, koji je bio osumnjičen za ta ubistva i pozvala policiju sa rečima da misli da je to njen dečko.

Inače, Bandi je često prilazio ženama na javnim mestima, šarmirao ih ili čak simulirao povredu, a onda bi ih namamio u neki zabačeni deo grada i ubio ih.

Čuvao je "trofeje" od svake žrtve - uključujući i nekoliko glava koje je policija našla u njegovom stanu. Imao je seksualne odnose sa njihovim telima posle ubistava.

Bandi je konačno prvi put uhapšen 1975. godine zbog kidnapovanja Kerol Daronk i osuđen je na 15 godina zatvora.

Ipak, 1977. godine uspeo je da pobegne skočivši kroz prozor zatvorske biblioteke.

Osam dana kasnije, policija ga je ponovo uhapsila, a onda je uspeo još jednom da pobegne.

Nastavio je da ubija, a onda je 1978. opet dospeo iza rešetaka.

Ostao je u zatvoru sve do 1989. godine kada je pogubljen.

VIDEO: Prvi serijski ubica u Srbiji je žena: Ubila je 150 ljudi bez griže savesti

(Telegraf.rs/Nypost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Tina

    5. januar 2020 | 15:06

    Ne razumem kako im je mogao pobeci dva puta. I jos takav zlocinac. Da je crnac, ne bi uspeo.

  • Тед

    14. januar 2021 | 00:47

    Није било довољних доказа за све жртве, набацили су ми 35 жртава и јаче да их је убио у ненормално лошим доказима, Тед се бранио и кад год их је побеђивао аргументима суд је то заташкао а њему претио, Човек који је победио речима систем али не и животом. Живиш тед легендо!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA