Oči u oči s kitom! (VIDEO)

Grupa surfera je imala veliku sreću kada su se našli oči u oči sa velikim kitom za vreme svoje avanture u australijskom okeanu. Prvo su ga okružili, a kada su shvatili da se životinja uznemirila, odlučili su da je najbolje da se sklonje od nje

  • 8

Nekoliko znatiželjnih surfera se poigralo sa sopstvenom srećom kada se u njihovoj blizini pojavio veliki kit. I pored upozorenja da bi zbog njihove sigurnosti bilo najbolje da se udalje od životinje, grupa ljubitelja ekstremnog sporta je ignorisala apele nadležnih i čak su u jednom trenutku i okružili životinju.

To i nije bilo pametno jer je kit, koji može  da dostigne veličinu i od 18 metara, mogao da ih povredi samo jednim udarcem repa, što im je i dao do znanja, pa su odlučili da je ipak najbolje da odu na sigurno.

Sve je to kamerom zabeležila ekipa Nine News-a, koja je iz helikoptera pratila čitavu situaciju.

- Da budem iskren, izgledalo mi je kao da ga maltretiraju. Bili su toliko blizu njega da nije imao gde da se kreće - rekao je Ijan Hansen koji je prvi ugledao kita u blizini obale kod australijskog grada Sidneja.

Prema pravilima ove države, kada je blizina kita u pitanju, plivači ne smeju da mu priđu na manje od 30 metara, dok surferi i brodovi 100 metara.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA