ONE SU NAJVEĆE ZLO, A NIKAD NISTE ČULI ZA NJIH: Terale pse da ujedaju ljude za genitalije, bile su Hitlerova desna ruka!

Žene koje su radile kao čuvari u zloglasnom Aušvicu mučile su zatvorenike na najbrutalnije načine, a za svoja zlodela nikad nisu kažnjene

  • 21
Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Dok je u centru svetske pažnje suđenje "računovođi iz Aušvica", 93-godišnjem Oskaru Greningu, u senci su priče o mnogim drugim akterima tog logora smrti. Među njima su i dve pripadnice SS odreda koje će napustiti ovaj svet, a da nisu izvedene pred lice pravde.

OVAKO IZGLEDA AUŠVIC DANAS: Dron snimio najjezivije mesto na svetu! (VIDEO)

Od 3.700 žena koje su radile u nacističkim logorima smrti samo su tri bile pod istagom zbog učešća u masovnim ubistvima i ostalim ratnim zločinima. Sve tri su bile proglašene prebolesnima da bi bile kažnjene, prenosi "Dnevnik.hr".

Jedna od te tri žene je i zloglasna i nemilosrdna Šarlota S., čuvarka koja je bila toliko brutalna da se njenih metoda i danas sećaju neki preživeli. Zatvorenike je premlaćivala i na njih puštala svog psa kojeg je istrenirala da ih grize za genitalije.

- Bila je žena koja je iza milog osmeha skrivala svoju odvratnu narav. Bila je oštra i imala je psa kojeg je naučila da mrzi zatvorenike. Terala bi nas da stojimo nepomično satima na hladnoći ili na vrućini. Ako bi se neko pomerio, pustila bi psa na njega. Mnogi nisu preživeli njegove napade - svedočila je jedna od preživelih.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tokom svog delovanja u Aušvicu Šarlota se spetljala s jednim članom SS odreda a otišla je kad je ostala trudna. Danas ima 94 godine i odbija da govori o svojoj prošlosti.

Još jedna zloglasna čuvarka je Žizela S. U SS odredu je radila pod devojačkim prezimenom - Deming. Čvrsto je verovala u Hitlerovu rasističku politiku protiv Jevreja, Roma i Slovena. Bila je zadužena za "stajaće ćelije" - minijaturne mračne sobe u koje bi natrpala do 15 osoba i tamo ih ostavila danima. Često se dogodilo da bi svi bili mrtvi kad bi nakon nekoliko dana otvorila vrata.

I ona se spetljala sa jednim članom SS-a, ali ga je ostavila kad je shvatila da se ne slaže s eksperimentima doktora Mengelea kojeg je ona cenila.

Ona se 60-ih godina prošlog veka čak i našla na optuženičkoj klupi, ali je izbegla zatvor. Danas kažu da je prestara i da bi joj se opet sudilo.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Najstrašnija od svih njih verovatno je bila Gertruda Eli Senf, koja se doslovno igrala Boga birajući ko će biti poslat u gasne komore logora Birkenau u kojima je tragično okončano 1,1 milion života.

Neposredno pre dolaska Rusa u Birkenau poslali su je nazad u Nemačku te je na kraju rata izbegla ruku pravde. Danas ima 92 godine.

- Znamo da je mama imala nekakve veze s Aušvicom, ali ne znamo kakve. Pokušali smo s njom da pričamo o tome, ali mozak joj baš više ne funkcioniše - rekla je njena ćerka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ordinari

    24. april 2015 | 15:48

    Zanimljivo je videti da velika vecina ovih monstruma dozivi duboku starost kroz lagodan zivot.. Ali to je samo trenutak koji ce proci. A onda Bozija pravda stize.

  • CHE

    24. april 2015 | 16:59

    Da je "pravde"na ovoj pos...oj planeti, dok je svijeta i vijeka ovi monstrumi (SVABE), bi placale odštetu dok postoje, i dok ih ima.

  • Ceca

    24. april 2015 | 14:31

    ISTE BUS-PLUS KONTROLORKE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA