SILOVAO JU JE I GURNUO BAKLJU U NJU: Ali ona mu ništa ne može jer su u braku!

U ovoj zemlji se silovanje u braku ne smatra zločinom budući da mnogi veruju da je brak i tako izvor seksualnog zadovoljstva za muškarce, što znači da žene treba da popuštaju i ugađaju muškarcima

  • 4

Indijka (25) je nedavno krenula u usamljenu bitku za pravdom. Želela je da suprug, koji ju je silovao, bude kažnjen za svoja zlodela, a sve što je dokazala jeste da njena država ne priznaje silovanje unutar braka.

DECA SU GLEDALA KAKO ME MUŽ TUČE I SEKSUALNO SE IŽIVLJAVA NA MENI: Ispovest žene koja je PREŽIVELA PAKAO!

- Bila sam mu samo igračka koju je upotrebljavao kako je želeo svaku noć. Kad god bismo se posvađali, on bi mi sve "vratio" u krevetu. Bilo je dana kad sam ga preklinjala da me pusti na miru, jer mi je bilo loše, ali on nije prihvatao "ne" kao odgovor. Čak ni kad sam imala menstruaciju - priznaje danas mlada žena skrivenog identiteta.

U Indiji se silovanje u braku ne smatraju zločinom budući da mnogi veruju da je brak i tako izvor seksualnog zadovoljstva za muškarce, što znači da žene treba dapopuštaju i ugađaju muškarcima.

U februaru je indijski Vrhovni sud odbacio njenu optužnicu za silovanje, pa su izjavili da je nemoguće promeniti čitav zakon zbog samo jedne osobe. Ali njena priča nije jedinstvena, budući da brojne druge žene žive u brakovima u kojima nema prostora za pristanak i ravnopravnost.

Foto: Freeimages/Stefan Foto: Freeimages/Stefan

- Još uvek se sećam noći 14. februara 2014. godine, što je ujedno i moj rođendan. Žestoko smo se posvađali, nakon čega se on bacio na mene. Opirala sam se koliko sam mogla, ali on nije prestao. A zatim je u mene gurnuo baklju. Morala sam u bolnicu i krvarila sam sledećih 60 dana - priča svoju priču mlada žena.

Prethodno je formiran odbor nakon što je u decembru 2012. godine više muškaraca silovalo i ubilo studentkinju u autobusu u Nju Delhiju. Članovi odbora predložili su da se silovanje u braku tretira i kažnjava identično kao bilo koje drugo, ali je taj predlog vlada odbila bez komentara.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Seksualno nasilje je nasilje bez obzira u kakvom odnosu žrtva bila sa zlostavljačem, što Indija ne priznaje. Iako je prema brojnim istraživanjima široko rašireno seksualno nasilje upravo u braku.

Naime, prema poslednjem istraživanju Nacionalnog porodičnog zdravlja, 10 odsto žena je priznalo da su ih supruzi naterali na seks. U drugom istraživanju, čak je trećina muškaraca priznala da su svoje žene prisilili na seks.

- Zašto žena treba kriti svoj identitet kako bi je pustili na miru? Zašto me optužuju ako svetu kažem da me silovao suprug? - pita mlada žena s početka priče.

A dok se ne promene zakoni, neće dobiti odgovore ni zadovoljenje pravde.

(Telegraf.rs / Izvor: express.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA