VELIČANSTVENE FOTOGRAFIJE: Letelica Nju horajzons stigla do Plutona, nakon 10 godina putovanja (FOTO) (VIDEO)

Ova svemirska letelica poslala je na zemlju prve fotografije Plutona, od kojih je NASA objavila najbolju, koja je zabeležena tokom prolaska

  • 8

Letelica Nju horajzons (New Horizons) stigla je u utorak do Plutona posle devet i po godina putovanja i skoro pet milijardi kilometara i poslala prve podatke, zvanično je danas potvrdila američka svemirska agencija NASA.

 

DANAS JE JEDAN OD NAJVAŽNIJIH DANA U ISTORIJI ČOVEKA: Ova neverovatna slika je dokaz za to!

 

Nju horajzons se najviše približio patuljastoj planeti u utorak u 15:49 po srednjoevropskom vremenu, ali je zvanična potvrda stigla 13 sati kasnije.

 

Foto: NASA

Foto: NASA

 

Ova svemirska letelica poslala je na zemlju prve fotografije Plutona, od kojih je NASA objavila najbolju, koja je zabeležena tokom prolaska.

 

Foto: NASA

Foto: NASA

 

Još bolje fotografije Plutona trebalo bi danas da počnu da stižu, najavili su naučnici NASA, ali su dodali da treba biti obazriv dok svi podaci sa Nju horajzonsa ne stignu kući, a to se očekuje do kraja 2016.

 

Foto: NASA

Foto: NASA

 

Pogledajte video:

 

 

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Novica

    16. jul 2015 | 18:59

    10 godina ima 311 miliona sekundi. Sto znaci da nligova donda ide brzinom dva km u sekundi pa dokle vise bre ameri pa nismo toliko glupi

  • Jokan

    16. jul 2015 | 16:06

    Prvo što sam video su piramide,e što je nekada stara egipatska civilizacija bila moćna.

  • Novica

    16. jul 2015 | 18:43

    ovi ameri ponovo izmisljaju pa ljudi jel znate sta je pet milijardi kilometara pa samo da brijimo do milijardu treba vise od sto godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA