PUTINOV ZATVOR OD PET ZVEZDICA: Iz njega je nemoguće pobeći, a to niko i ne želi! (FOTO) (VIDEO)

- Ovo je najmoderniji zatvor u Rusiji i najveći u Evropi. Svaki zatvorenik ima svojih sedam kvadrata kako propisuje evropski standard - rekao je Genadi Korienko, načelnik zatvorske službe u Rusiji

  • 13

Krestov-2 je luksuzni zatvor od 5 zvezdica koji se nalazi u rodnom gradu ruskog predsednika Vladimira Putina u Sankt Peterburgu. Ovaj objekat je opremljen najboljom opremom kako bi 4.000 zatvorenika, koliki je njegov kapacitet, imali odgovarajući ugođaj prilikom odsluženja zatvorske kazne.

PITALI SMO VAS: Šta bi se desilo sa svetom kad bi se udružili Putin i Kim Džong Un? (VIDEO)

U celom objektu postoji podno grejanje, sobe za rekreaciju, zatvorenici čak ne moraju ni pešice da idu sa jednog kraja zatvora na drugi, već pokretnim stepenicama.

Inače, u ovom zatvoru su se u doba Sovjetskog saveza nalazili politički zatvorenici.

ODAVDE NIKO NE IZLAZI ŽIV: U ovom zatvoru žive najteži robijaši u Americi (FOTO) (VIDEO)

Iz ovog zatvora je nemoguće pobeći, a umesto osmatračnice i naoružanih čuvara, bezbednost ovog objekta obezbeđuju elektronski senzori na zidovima i u podu.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

- Ovo je najmoderniji zatvor u Rusiji i najveći u Evropi. Svaki zatvorenik ima svojih sedam kvadrata kako propisuje evropski standard - rekao je Genadi Korienko, načelnik zatvorske službe u Rusiji.

Putin je pre devet godina najavio da će ovaj zatvor biti pogodan i za majke ili očeve sa malom decom, koji će imati zasebne prostorije.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Unutar ovog zatvorskog kompleksa će se nalaziti i pravoslavna crkva, bolnica, koncertna dvorana, pa čak i muzej. Objekat će biti podeljen na dve klase, a zatvorenici koji brinu o kompleksu - "domaćini/domaćice" - će, ukoliko budi dobri radnici, biti unapređeni i premešteni u bolju klasu.

Prvi zatvorenici se očekuju 2016. godine.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Koja

    13. decembar 2015 | 13:40

    Načekaćete se i vi i "narod" da ga vidite tamo.

  • Pera Kojot Genije

    11. decembar 2015 | 14:19

    I om će tamo završiti! Neće proći puno vremena, narod će mu suditi...

  • Dino

    13. decembar 2015 | 20:40

    To je genijalno,svaka aktualna vlast bi trebala napraviti po jedan ovakav zatvor,čisto kada dodje vrijeme za njih da imaju otići na lijepo mjesto...vidoviti Putin,bravooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA