AMERIKANCI PRAVE AVION S LASERSKIM NAORUŽANJEM: Pomoću ovog čuda od tehnike moći će SVE (VIDEO)

Avion šeste generacije boraca leteće supersoničnim brzinama, a kompanija koja ga proizvodi specifikacije i dalje čuva kao tajnu

  • 21

Kompanija "Nortrop Gruman" otkrila je fascinantne fotografije novog nevidljivog "superdžeta", sposobnog za ispaljivanje laserskog oružja.

(VIDEO) VOZITE SE U NEBESKOM SEDIŠTU: Ova superluksuzna paluba je BUDUĆNOST PUTNIČKE AVIJACIJE!

O takozvanoj "šestoj generaciji boraca" priča se da će leteti supersoničnom brzinom, iako ova američka kompanija, koja ga razvija, kaže da su specifikacije još uvek tajna.

Očekuje se da će ova letelica koristiti napredne sisteme za hlađenje, kako bi prikrila svoje laserske sisteme.

Kris Fernandez, potpredsednik za istraživanje, tehnologiju i napredni dizajn, rekao je da će ovaj "šesti dragulj", borac, imati veliki domet jer neće biti mnogo baza iz kojih bi mogao da operiše u inostranstvu. Moraće da ima "dosta oružja", a preživljavanje će biti ključno.

"Nortrop Gruman" ima dva dizajnerska tima koja rade na novom avionu, ali nisu hteli da diskutuju o njegovoj brzini, jer moraju da sačekaju jasnija uputstva iz Penatagona u budućnosti.

Očekuje se da će se letelica koristiti 2030. godine.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA