OVO SU PRVE PETORKE NA SVETU: Država ih oduzela od roditelja i stavila u muzej kao eksponat. Sve su imale tragične sudbine (FOTO)

Od simbola nade i radosti do najvećih trauma i pakla, ove devojčice su morale da prevaziđu sve...

  • 13
Foto: Wikimedia/Public domain Foto: Wikimedia/Public domain

Oliv i Elzira su davnog 28. februara 1934. godine dobili pet identičnih devojčica. One su prerano došle na svet, pa su baš zbog toga svi sumnjali da će preživeti. O njihovim tragičnim sudbinama se priča i dan-danas.

SVET JE POSLE 40 GODINA DOBIO PETORKE: Majka uspela da ih rodi za samo 4 minuta (FOTO) (VIDEO)

One su uskoro postale poznate u svetu kao "čudo od beba", ali i simbol nade i radosti tokom Velike ekonomske krize.

Ivon, Anet, Sesil, Amili i Mari su prve petorke koje su preživele i koje su zabeležene u istoriji. Porodica Dion je bila francuskog porekla, a živela je na farmi u Kanadi.

U to vreme, čak su i blizanci bili nesvakidašnja pojava, a tek za rođenje petorki je postojalo mišljenje da nije uopšte moguće. Vlada je uzela ove devojčice pod svoje i bukvalno ih postavila kao izložbu u muzeju pod nazivom "Kvintlend" (Zemlja petorki).

Foto: Wikimedia/Public domain Foto: Wikimedia/Public domain

Zvaničnici su koristili izgovor da ovi roditelji već imaju petoro dece i da nemaju uslova da se brinu o njima.

Sestre su postale turistička atrakcija, a njihovim roditeljima je bilo zabranjeno da ih posećuju. Kanadska vlada je na njima profitirala tako što je zaradila milione dolara tokom Velike ekonomske krize. Tokom njihovog detinjstva, oko 3 miliona turista je došlo da ih vidi.

Foto: Wikimedia/Public domain Foto: Wikimedia/Public domain

One su zaista bile izložene u muzeju kao eksponati, a rezultat ove surove eksploatacije je bio taj što su sve imale probleme, među kojima su bili alkoholizam, bipolarni poremećaj, razvodi.

Foto: Wikimedia/Public domain Foto: Wikimedia/Public domain

Tri sestre koje su preživele tužile su vladu Kanade za loš uticaj koji je imala na njihove živote, a posle toga su dobile milione. Poslednji podaci o ovim sestrama jesu da su Anet i Sesil živele do decembra 2014. godine.

Foto: Wikimedia/Public domain Foto: Wikimedia/Public domain

Ove žene su imale tragične živote i neke od njih se nikad nisu oporavile od psihičkih trauma koje su stekle dok su živele iza staklenog zida pred milionima.

Pogledajte video:

Zanimljivosti iz celog sveta pratite na Facebook stranici TELEGRAF ZANIMLJIVOSTI.

(Telegraf.rs/ Izvor: thevintagenews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • VESNA

    28. februar 2016 | 10:41

    STRASNO!!!TO JE KAD DRZAVA MISLI DA UME BOLJE OD PORODICE, A I TO VIDI KAO NACIN DOBRE ZARADE.SVE DRZAVA MOZE,ALI TU NEMA LJUBAVI. SIROMASTVO NIJE RAZLOG NESRECE.

  • liz

    28. februar 2016 | 12:40

    Koja surovost od drzave! Da li su uopste bili svesni sta rade toj deci! Vrlo potresan tekst...!

  • Neko iz mase...

    28. februar 2016 | 12:25

    Nadam se da je zivot onih koji su petorke oduzeli roditeljima, isto bio pun patnje i bola, posto je to samo deo onoga sto su zasluzili!!! Ej, oduzeti decu i zaradjivati na njima, unistiti im psihu i zabraniti da vide svoju porodicu??? Eeej!! Nadam se da su vam te krvave pare platile lekove!!! JEZIVO!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA