Na ovom ostrvu stotine lutaka visi na drveću, a od TAJNE koju one čuvaju OKRENUĆE VAM SE ŽELUDAC! (FOTO)

Ovo ostrvo je postalo turistička atrakcija upravo zbog misterije i okruženja

  • 0

Ovo je jedno od najjezivijih mesta na svetu. Ako ste gledali horor film i pomislili "Voleo bih da posetim tu jezivu pustoš od šume", onda je ovo baš za vas.

 

 U ovoj fabrici prave najjezivije lutke za decu (VIDEO)

 

Na dva sata vožnje brodom od Meksika je Ostrvo lutaka, na kome se nalazi stotine lutaka. Neke su obezglavljene, neke osakaćene, a sve su jezive.

 

Foto: Profimedia/barcroftmedia.com

Foto: Profimedia/barcroftmedia.com

 

Prema legendi, vlasnik ostrva nakon što se jedna devojka udavila, našao je lutku na istom mestu nekoliko dana posle. Okačio je na drvo kao znak poštovanja, ubeđen da ga progoni duh devojke koja se utopila. Proveo je decenije kačeći lutke koje je pronalazio oko ostrva, kako bi umirio njen duh, dok se 2011. godine i sam nije utopio na istom mestu gde je pronašao devojku.

 

Fotograf Sebastijan Peres usudio se da poseti ostrvo, koje je u međuvremenu postalo neverovatna turistička atrakcija. Prema njegovim rečima, upravo zbog misterije i okruženja, ostrvo je postalo popularno turistima.

 

Atmosfera na ostrvu je mirna i tiha, međutim, posle kraćeg vremena oseća se anksioznost, i postaje neprijatno jer imate osećaj da sve lutke gledaju u vas.

 

- Ne mogu tačno da opišem osećaj kada ste u sredini, i lutke vas okružuju, postajete nekako nervozni zbog svega - rekao je on.

 

(Telegraf.rs / Izvor: metro.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA