Šetao se sa metal-detektorom i naleteo na OGROMAN GRUMEN ZLATA vredan 250.000 $ (FOTO) (VIDEO)

Vrednost ovog komada zlata se procenjuje na 250.000 dolara

  • 4

Verovatno i vi pripadate većini koja smatra da su tragači za zlatom zaluđenici, koji traće vreme i novac na nerealne snove o bogatstvu, ali možda će vam senzacionalni slučaj iz Australije promeniti mišljenje.

Neimenovani muškarac iz australijske države (pokrajine) Viktorije otkrio je metalnim detektorom grumen zlata, koji teži neverovatnih  četiri kilograma! Da, dobro ste pročitali, u oblasti koju nazivaju Viktorijin zlatni trougao, ovaj srećnik je pronašao ogroman komad plemenitog metala, čija vrednost se procenjuje na 250.000 dolara!

- Detektor je zapištao, počeo sam da kopam zemlju i kada sam zašao samo malo dublje, nisam mogao da verujem svojim očima! To definitivno nije bio samo komad starog gvožđa - izjavio je  za"Herald San" tragač, koji je iz razumljivih razloga želeo da ostane anoniman.

Ogromni grumen zlata nazvan je "Srećni petak" i procenjuje se da će dostići vrednost do sada najvećeg pronađenog komada, koji je poznat pod imenom "Sindijev ponos". Nije ni malo slučajno što je vest o otkriću prva prenela komapanija "Majnleb".  Ovaj australijski proizvođač raznih modela detektora sa pravom se veoma ponosi svojim najnaprednijim "čedom". Modelom GPZ-7000  tragač Mik Braun je prošle godine pronašao grumen težak skoro tri kilograma, čija je vrednost 175.000 dolara!

Najnaprednija tehnologija ugrađena u modele ovog proizvođača, postala je pravi hit među tragačima, koji se očigledno sa pravom nadaju da će njihov hobi postati mnogo unosniji.  Zbog toga svi vi koji i dalje tragače smatrate zaluđenicima, razmislite. Kome srce jače zatreperi, vama kada čujete signal poruke stigle na vaš smartfon ili tragaču kome detektor zapišti u divljini?

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Brale

    27. septembar 2016 | 13:55

    Pa to može da se nađe samo u Austriji, Americi i Sibiru. U Srbiji ne. Ovu našu Srbijicu su prekoputa do zadnjeg kamena i Rimljani i Kelti i Grci i Turci i ko sve još. Isprana do detalja.

  • Mitka

    27. septembar 2016 | 14:26

    E kad te hoce,hoce te...

  • momazver

    28. septembar 2016 | 08:24

    Hajde narode navali.Nema još puno neprodatih tragača GPZ-7000!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA