≫ 

Ako ste palili ove sveće, odmah idite kod lekara! (VIDEO)

Ako ste već odlučili da nastavite da koristite ove sveće onda prvo proverite šta na etiketi piše za bezbednost, da li imaju u sebi toksične materije i palite ih u skladu sa uputstvom

  • 0

Sveće raznih mirisa i aroma osvežavaju naše domove tokom cele godine. Uz pravi izbor možete da stvorite atmosferu kakvu želite. Međutim, one iako deluju bezazleno, mogu da nas dovedu u opasnost.

Napravite sami SVEĆU KOJA TERA KOMARCE za samo 20 dinara (VIDEO)

Megan Buden uživa da kupuje sveće raznih mirisa, posebno za vreme praznika. Međutim jednog dana je primetila crne tačkice u svom nosu. Nije se nešto posebno uplašila zbog tog otkrića, sve dok nije primetila da iste simptome ima i njeno dete.

Odmah je očistila nos svom detetu ali se crne tačkice nisu u potpunosti povukle. Megan je nakon toga podigla jednu od sveća da pročita uputstvo. Ono što je videla zaprepastilo ju je. Shvatila je da je njena porodica sve vreme bila izložena riziku.

Printksin: Youtbe/CBS New York Printksin: Youtbe/CBS New York

Naime, kada udišemo mirise koje sveće ispuštaju mi udišemo opasne i toksične hemikalije. Otpad od petroleuma se koristi za pravljenje parafinskog voska, koji se nalazi u mnogim svećama. Toksične materije koje se ispuštaju kada sveća gori, jednako su opasne kao i duvanski dim. Iste materije se nalaze u izduvnim gasovima motornih vozila.

Printksin: Youtbe/CBS New York Printksin: Youtbe/CBS New York

Čak i fitilj u sveći može biti opasan. Nekada se fitilj pravio od olova koji takođe može biti veoma otrovan. Međutim, to je zabranjeno već od 2003. godine, zbog čestih pojava raznih zdravstvenih problema.

Ako ste već odlučili da nastavite da koristite ove sveće onda prvo proverite šta na etiketi piše za bezbednost, da li imaju u sebi toksične materije i palite ih u skladu sa uputstvom.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/demicmedia.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA