Samo 2% ljudi na svetu može da reši ovu zagonetku staru skoro 90 godina (VIDEO)

Spremite se da proverite svoju inteligenciju...

  • 14

Na internetu se pojavila zagonetka Alberta Ajnštajna iz 1930. godine, a ko je reši može se smatrati natprosečno inteligentnim.

Zašto su Kinezima do pre 105 godina iz potiljaka rasli okovi i lanci (FOTO)

Tekst zagonetke glasi:

"U ulici se nalazi pet kuća obojenih u pet različitih boja. U svakoj kući živi jedan čovek drugačije nacionalnosti. Svaki od njih pije neko piće, puši određenu marku cigareta i ima kućnog ljubimca. Niti jedan od njih ne pije istu vrstu pića, ne puši istu marku cigareta i nema istog ljubimca".

A pitanje na koje se traži odgovor je: Ko od njih ima ribu za ljubimca?

Ovo su dodatni podaci koju su vam poznati:

Britanac živi u crvenoj kući. Šveđanin ima psa za ljubimca. Danac pije čaj. Zelena kuća nalazi se s leve strane bele kuće. Vlasnik zelene kuće pije kafu. Vlasnik koji puši Pal Mal ima ptice za ljubimce. Stanovnik žute kuće puši Danhil.

Čovek koji živi u kući u sredini pije mleko. Norvežanin živi u prvoj kući. Vlasnik koji puši Blends živi pored kuće čiji vlasnik ima mačku. Čovek koji ima konja živi pored čoveka koji puši Danhil. Čovek koji puši marku cigareta Blumaster pije pivo.

Nemac puši marku cigareta Princ. Norvežanin živi pored plave kuće. Čovek koji puši Blends živi pored čoveka koji pije vodu.

Da li znate koje je tačno rešenje? Pogledajte odgovor na sledećoj strani.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA