≫ 

Pronašli su izgubljeni grad ispod leda Antarktika, misle da je to legendarna ATLANTIDA (VIDEO)

Tvrdnje su zasnovane na brojnim starijim mapama koje s velikom preciznošću prikazuju Antarktik bez leda

  • 25

Antarktik je danas pokriven ledom debljine više od jednog kilometra, ali prema nekim naučnim teorijama, pre 10.000 godina na tim prostorima se nalazila legendarna civilizacija Atlantida!

Mnogi skeptici odbacuju teoriju poveznosti Atlantide i Antarktika zato što je Antarktik danas u potpunosti nenaseljiv i zamrznut i zato što nijedna civilizacija tamo ne bi mogla da opstane. Međutim, Antarktik je u dalekoj prošlosti definitivno bio naseljiv, što dokazuju i mnoge drevne mape koje prikazuju Antarktik bez leda. Najčuvenija takva mapa je Piri Reis mapa koju je napravio istoimeni admiral u doba Otomanskog carstva.

>>> REŠENA MISTERIJA PIRAMIDE NA ANTARKTIKU: Otkrili su tajnu koja se krila ispod snega (VIDEO)

Interesantno je to što je Piri Reis mapa zasnovana na brojnim starijim mapama koje s velikom preciznošću prikazuju Antarktik bez leda kojim je on prekriven danas. To jasno ukazuje da je nekada davno postojala drevna civilizacija sa naprednom tehnologijom koja je istražila Antarktik u vreme kada on još uvek nije bio zamrznut, piše britanski San.

Stvar je u tome što se Antarktik nije uvek nalazio toliko južno već je bio negde između Južnog pola i Ekvatora. To znači da je tada na njemu vladala tropska ili umerena klima i da je na njemu bilo raznih oblika života. To znači da su čak i ljudi mogli živeti na Antarktiku u dalekoj prošlosti.

Foto: Wikipedia/Joe Mastroianni Foto: Wikipedia/Joe Mastroianni

Kora naše planete je podeljena na nekoliko tektonskih ploča koje bukvalno „plutaju“ na istopljenom unutrašnjem omotaču. Ove ploče se s vremena na vreme sudare jedne s drugim. Međutim, pojavila se teorija razmeštanja kore koja proširuje teoriju kontinentalnog pomeranja. Tada dolazi do razdvajanja kopnene mase i premeštanja kontinenata na novi položaj.

Mnogi istraživači veruju da se to poslednji put dogodilo 10.000 godina pre nove ere i da je tada Antarktik sa svog starog položaja prešao na Južni pol.

Foto: Flickr / Andreas Kambanis Foto: Flickr / Andreas Kambanis

Danas je gotovo 98 odsto Antarktika prekriveno ledom koji je debeo preko kilometar. Ako je neki drevni narod naseljavao Antarktik dok je on bio prekriven prirodom i bez leda, onda se njihovo nasleđe sada nalazi duboko ispod sloja leda. Neki naučnici veruju da je tako nešto u potpunosti moguće.

Američki admiral Bejrd je 1949. godine sproveo ekspediciju na Antarktiku i uzeo uzorke sedimenta sa tri mesta na kojima su se nekada nalazile reke. Uzorci su dokazali da Antarktik nije oduvek bio prekriven ledom.

Podaci sa ovih ekspedicija ukazuju na to da je negde između 4. i 12. milenijuma pre nove ere na Zemlji postojala ekstremno napredna civilizacija koja je posedovala odlično znanje o navigaciji, kartografiji i astronomiji. Njihovi tehnološki napreci su bili daleko ispred drugih kultura koje su se pojavile posle njih. Ova izgubljena civilizacija je živela pre nekoliko desetina hiljada godina, a moguće je da je živela na kontinentu ili ostrvu pod nazivom Atlantida i da se njihovo nasleđe nalazi ispod debelog sloja leda na Antarktiku.

Hitler i nacisti su takođe verovali u to da je drevna civilizacija na Antarktiku u stvari izgubljena Atlantida, pa su tamo 1042. godine sagradili tajnu bazu.

Kalifornijska televizijska ekipa, koja se vodi kao nestala od 2002. godine, navodno je ostavila iza sebe snimak i priču o drevnim ruševinama pronađenim ispod leda na Antarktiku. Arheolog i avanturista Džonatan Grej tvrdi da je mornarica SAD našla snimak u napuštenoj rupi za snabdevanje 160 kilometara zapadno od stanice Vostok, a prema njegovim izvorima video materijal otkriva masovno arheološko nalazište 3.200 metara ispod površine leda.

On navodi da se artefakti koji predstavljaju naprednu drevnu tehnologiju obično suzbijaju zato što se ne slažu sa trenutnim akademskim verovanjima, pri čemu se dokazi uništavaju ili sakrivaju. Grej tvrdi da su države poput Perua, Amerike, Izraela, Novog Zelanda, Francuske i Australije sakrile brojne dokaze.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Lord Marshall

    14. decembar 2016 | 18:06

    Anunnaki

  • Dr za rock and roll....

    14. decembar 2016 | 16:28

    Koga lazu kao nisu znali... zemlja je ravna bas kao na unicef zastavi. Pa nije putin dzaba rekao da russia nema granicu....A vi gledajte onaj nacrtani globus i dalje na kome su kontineti drucacijih dimenzija od bajagi slike do slike...

  • .....

    16. decembar 2016 | 21:29

    Zemlja je ravna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA