Evo šta bi se zaista dogodilo da ogroman asteroid udari u Zemlju (VIDEO)

Zaključak je da čovečanstvo nije spremno za dolazak nezvanog gosta

  • 4

Holivudski naučno-fantastični filmovi katastrofe retko imaju zaplet gde će asteroid koji putuje ka Zemlji završiti u okeanima, iako oni čini većinu površine naše planete, ali i takav scenario bi samo za nijansu bio manje kataklizmičan za čovečanstvo.

>>> Asteroid koji je zbrisao s lica Zemlje dinosauruse, ponovo se približava našoj planeti!

Naučnici iz Los Alamos nacionalne laboratorije napravili su kompjutersku simulaciju koja analizira šta bi se dogodilo ukoliko bi asteroid udario u okean. Ovaj video je osvojio nagradu za naučnu vizualizaciju i analizu "Supercomputing" za 2016. godinu.

Prema njihovoj analizi asteroid koji bi udario 10 do 20 kilometara od kopna bi napravio veliku štetu, populacija u toj oblasti bi pretrpela orkansku oluju, jake vetrove i udare talasa poput cunamija.

Ni oni koji ne žive u blizini obale ne bi mnogo bolje prošli, jer bi udarom asteroida prečnika 250 metara u okena isparila ogromna količina vode, koja bi uticala klimu stvarajući posledice slične efekti staklene bašte.

Posle ovako pesimističnih zaključaka naučne simulacije ne čudi što je udruženje američkih geofizičara na nedavnom kongresu zaključilo da čovečanstvo jednostavno nije spremno za dolazak nezvanog gosta.

Pogledajte video simulacije:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • BALKANSKI SPIJUN

    23. decembar 2016 | 05:05

    Nisu u stanju da nadju pastu za zibe koja leci karijes a kamoli da se odbranimo od neke lude planete .. ej al boze moj prezivece neke bube ..neke ribe itd..i idemo ispocetka! Samo bez nas i nasih ratova i mrznje..

  • milena..

    23. decembar 2016 | 08:51

    Srbiju bi promasilo ...

  • NIGHTRAIN

    23. decembar 2016 | 08:47

    Ne plasite ljude sa tim glupostima.smesne su slike zakrivljene zemlje.zemlja nije globus.otvorite oci pogledajte dokaze.voda je dokaz ona se nikad ne moze zakriviti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA