I MUSLIMANI VOLE ISUSA: Ovih 6 stvari sigurno niste znali o Hristu u islamu

U čast božićnih praznika, izdvajamo koje uloge Isus i njegova majka Marija imaju u Islamu

  • 14

Dobro je poznato da Božić predstavlja rođenje Isusa Hrista i religije širom sveta slave ovaj praznik. Ali mnogi ljudi ne znaju da je Isus važan deo i islamske vere, čak iako ovi vernici ne slave Božić.

Božić Bata krenuo je sa Severnog pola na svoje ovogodišnje putovanje oko sveta

U čast ovog praznika, izdvajamo koje uloge Isus i njegova majka Marija imaju u Islamu, prenosi Vox.com.

1. Isus, Marija i anđeo Gabrijel imaju svoje mesto u islamskoj svetoj knjizi Kuranu.

2. Muslimani veruju da je Isus Božji prorok, kojeg je rodila devica Marija. Smatraju da će se on vratiti na sudnji dan da podeli pravdu i da pobedi antihrista. Ovo bi moglo da zvuči poznato mnogim hrišćanima.

3. Marija (Marijam na arapskom) ima čitavo poglavlje u Kuranu koje joj je posvećeno. To je ujedno i jedino poglavlje u Kuranu koje je nazvano po jednoj ženskoj osobi. Zanimljivo je i to da je ona jedina žena koja je spomenuta u toj svetoj knjizi.

4. Kada govore o drugim prorocima, uključujući i Muhameda, muslimani kažu "neka mir bude sa njim", kao što mi govorimo za Isusa.

5. Muslimani veruju da je Isus izvodio čuda. Kuran govori o više Isusovih čuda, uključujući da povretio vid slepima, lečio bolesne, vraćao ljude iz mrtvih...

6. Priča o Isusovom rođenju, bar prema Kuranu, prvo je njegovo čudo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Cinjenice

    26. decembar 2016 | 19:40

    Toliko vole Isusa da ruse sve crkve koje slave Isusa, ubijaju hriscane ili ih nateraju da predju u islam, i toliko ga vole da im je cilj da hriscanstvo nestane i da ceo svet bude muslimanski...Taj kuran je tako visesmisleno napisan da mogu da ga tumace na million nacina, a svaki je nenormalan za civilizovan svet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA