≫ 

ZA DOBRO JUTRO: Beli lav je skočio na čoveka i sve je stalo, a prava neverica nastupa tek kada otkrijete čitavu priču iza ove fotke (FOTO)

"Ovde se o belom lavu brinu iskusni veterinari i daje mu se posebna hrana. Uskoro će posetioci imati priliku da vide ovu najinteresantniju i najposebniju životinju našeg vrta"

  • 0

Dobro jutro! Zoološki vrt u parku Zevra, u Bagdadu, dobio je novog člana, mužjaka belog lava, kojeg će javnost uskoro moći uživo da vidi.

ZA DOBRO JUTRO: Najmedeniji jež je izgubio sve bodlje. Nekima je ružan i smeju se jer je ćelav, a ne znaju njegovu strašnu priču (VIDEO)

Reč je o prvom lavu te vrste koji je na svet došao u zoološkom vrtu u Bagdadu. Veterinar Adil Musa, direktor zoološkog vrta kazao je kako beli lavovi žive između 10 i 14 godina.

Ovoj vrsti lavova, kojih trenutno postoji oko 30, preti izumiranje s obzirom da oba roditelja moraju imati recesivne gene za belu boju.

Musa je rekao kako je tek stabilizovano zdravstveno stanje lava u Bagdadu, uprkos tome što je rođen pre deset meseci.

Prema njegovim rečima, u isto vreme, osim mužjaka belog lava, rođena je i ženka koja je uobičajene boje.

- Ovde se o belom lavu brinu iskusni veterinari i daje mu se posebna hrana. Uskoro će posetioci imati priliku da vide ovu najinteresantniju i najposebniju životinju našeg vrta - rekao je Musa koji je dodao kako se ova vrsta lavova prvi put pojavila 1928. godine.

Pogledajte fotografije OVDE.

Svakog jutra u 7.00 na rubrici ZANIMLJIVOSTI možete pogledati snimak ili fotografiju ZA DOBRO JUTRO, koji će učiniti da vam dan počne na najlepši mogući način.

(Telegraf.rs/ Anadolija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA