SAZNAJTE: Kako da izaberete idealnog psa (VIDEO)

Čuveni kinolog Dejvid Frej dao je nekoliko, više nego korisnih saveta ljudima koji žele da kupe psa, a žive u stanu. On smatra da pri kupovini psa svako treba da odabere rasu koja odgovara njegovom životnom stilu i preporučio je nekoliko rasa

  • 1

Kupovina psa nije beznačajan čin, on vas obavezuje da tokom deset do dvadeset godina preuzmete ulogu drugih roditelja mlade životinje čiji razvoj treba da usmeravate. Pre nego što donesete konačnu odluku i opredelite se za određenu rasu, nekoliko stvari obavezno morate da znate.

O tome šta sve trebate da uzmete u obzir kada birate psa i o čemu bi najviše trebalo da vodite računa možete da saznate od Dejvida Freja, dugogodišnjeg Vestminster kinološkog saveza

- Najbitnija stvar kada živite u gradu, odnosno u stanu, jeste da kada kupujete psa morate da odaberete rasu koja odgovara vašem životnom stilu - priča Frej.

- Kada živite u stanu ne možete da otvorite vrata i pustite psa u šetnju. Ako nemate puno vremena zbog posla, onda treba da odaberete neku rasu koja nije previše aktivna - priča poznati kinolog i naglašava da to ne znači da vašeg ljubimce treba da držite zatvorenog u stanu.

On je naveo nekoliko rasa koje su idealne za držanje u stanu. Među malim psima izdvojio je kavalijer king Čarls španijela, koji je na neki način "lenj" i može da bude često u stanu. Inače, ta rasa je nastala na engleskom dvoru. Od pasa srednje veličine izdvojio je boksera, dok je od velikih pasa izdvojio labradore i zlatne retrivere.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • paja

    2. septembar 2013 | 01:16

    nema on pojma..cuvam mesanca i ne bih ga dao ni za kakvog rasnog psa!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA