UKLETO OSTRVO: Niko živ nije otišao s njega (FOTO)

Prva smrt dogodila se 1920. kada je umro Hans Braun. On je ostrvo kupio nešto pre smrti, a njegovo telo nađeno je umotano u tepih, dok mu se supruga nekoliko meseci kasnije udavila. Njihove smrti nikada nisu razjašnjene, a nakon njih, tragedije vlasnika su se samo nizale

  • 2

Ostrvo Gaiola, u blizini Napulja, poznato je po svom neobičnom obliku, zbog čega ga mnogi turisti posećuju, ali vrlo mali broj njih zna da se za njega veže jedna urbana legenda.

Naime, ljudi veruju da je ovo ostrvo ukleto jer se svakom od njegovih vlasnika dogodila neka tragedija ili su ubrzo nakon kupovine ostrva umrli.

Prva smrt dogodila se 1920. kada je umro Hans Braun. On je ostrvo kupio nešto pre smrti, a njegovo telo nađeno je umotano u tepih, dok mu se supruga nekoliko meseci kasnije udavila. Njihove smrti nikada nisu razjašnjene.

Sledeći vlasnik je bio nemački preduzetnik Oto Grunbek, koji je preminuo od srčanog udara za vreme boravka u vili. Ništa bolje sreće nisu bili ni njegovi naslednici poput Mauris Sandoze ili barona Karla Paula Langhema. Prvi je izvršio samoubistvo u jednoj švajcarskoj psihijatriskoj ustanovi, dok je drugi doživeo veliku ekonomsku propast.

Vlasnik Gaiole Oaul Gejt oteli su unuka 1973. godine, a zatim mu odrezali uvo. Ostrvo se u medijima prvi put pominje pre četiri godine kada su ubijeni Franko Ambrosi i njegova supruga Đovana Sako, vlasnici vile u blizine Gaiole.

Ostrvo se nalazi u Kampaniji, ali zbog ovih priča on je nenaseljeno, a vila je napuštena.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • gago

    30. septembar 2013 | 14:01

    Pa neka ga gupi moj direktor pa da vidimo

  • to sam ja

    30. septembar 2013 | 14:34

    Hahah svaka čast na komentaru i ja bi preporučila par osobama da ga kupe jedna po jedna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA