Ova žena je alergična na knjige

Kristi Ešmen je toliko alergična na knjige da se njen prvi boravak u čitaonici fakulteta završio teškim astmatičnim napadom zbog kojeg je završila u bolnici

  • 3

Kirsti Ešmen (22) iz Hejvrhila u Velikoj Britaniji morala je da odustane od svojih studija zbog smrtonosnih alergijskih reakcija koje se manifestuju u prisustvu knjiga.

Nakon pokušaja da studira na dva fakulteta, Ešmenova je ipak morala da odustane od svog sna da postane učiteljica, jer se njen prvi boravak u čitaonici fakulteta završio teškim asmatičnim napadom zbog koga je završila u bolnici.

Čak ni pokušaj učenja kod kuće nije bio uspešan, jer je bilo koja knjiga starijeg izdanja zapravo potencijalna pretnja potpunog zatvaranja njenih disajnih puteva. Nakon ukupno dve godine pokušaja studiranja, Ešmenova je doživela preko 15 kritičnih napada, koja su mogla da se završe smrću.

- Čak i previše čiste prostorije su velika pretnja, poput kantine i toaleta, jer jaka sredstva za čišćenje znače još jednu posetu bolnici - izjavila je i dodala da alergije imaju veliki uticaj i da je veoma sputavaju, jer bi želela da vodi samostalan život van svoje kuće, ali takav život nije moguć.

(Telegraf.rs / Izvor: newshour24.com )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA