• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

OVO JE VODA KOJA SE JEDE: Da li će promeniti svet? (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li ste ikad pomislili da ćete jednog dana, umesto da teglite flašice, iz torbice samo izvući jedan jestivi balončić, koji ćete istopiti u ustima i utoliti žeđ?E pa, i to je sada moguće

  • 3

Svakodnevno se govori o tome koliko je važno uneti dovoljnu količinu vode u organizam, a ovaj fenomenalni izum može da vam olakša čitavu stvar. U pitanju je – voda koja se jede.

U ove flaše ne smete da sipate vodu, otrovaćete se!

Specijalni mehur, koji je biorazgradiv, izmislili su naučnici iz “Skipping Rocks Lab” u Londonu, a zove se “Ooho”. Po svemu sudeći, to je revolucija u pakovanju vode koja će promeniti naše navike.

Vodeni mehur, koji pomalo liči na silikonski inplant, pravi se tako što se zamrznuta voda “kapsulira” u višeslojnu membranu od kalcijum hlorida i smeđih algi.

Proces se bazira na kulinarskim tehnikama "sferifikacije", što predstavlja oblikovanje tečnih sastojaka u kulinarstvu, kako bi se očuvao oblik i tekstura tečnosti u nekom jelu.

Još uvek ne može da se kaže da je ovo idealno pakovanje za vodu, jer ne možete jednostavno da ga ubacite u torbu bez brige, Ooho ima veliki potencijal da pošalje plastične flaše u penziju.

Samo u Americi se godišnje odbaci 50 milijardi plastičnih flaša, što je značajan ekološki faktor. Ako bi novi, vodeni mehur, koji je biorazgradiv, došao na scenu, ta slika bi se sigurno promenila, što bi bilo sjajno za očuvanje životne sredine.

Opna vodenog mehura je organska i može da se pojede, ali i ne mora ako vam se ta ideja ne sviđa. Možete jednostavno da popijete vodu iz nje i bacite opnu.

(Telegraf.rs / MentalFloss)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • nn

    1. oktobar 2015. | 16:28

    Sobzirom sta je sve izmisljeno i sta se sve jede/pije nije ni cudo sto imamo brdo bolesti u ranim fazama zivota kod mladih ljudi. Ljudi generalno jedu mnogo nekvalitetno, sve su to neke preradjevine od ko zna kakvih namirnica.Voce povrce prskano ko zna koliko puta. Kao ima karencu, kakva karenca prskas ga otrovom. Nekada se znalo, pojede se dobro cesto i masno ali to sto se jede je prirodno i hranilo se prirodno. Jedem jabuku koja ne izgleda savrseno ali je ukusna, jagoda nije ogromna ali nije kao ove sada kao da jedes travu. Sada? Ovo je katastrofa sta se konzumira i prosto je nemoguce ziveti i hraniti se 100% zdravo a da to ne proizvodis sam.

    Podelite komentar

  • Hercegovac

    1. oktobar 2015. | 14:53

    Nije problem plastika problem je sto se voda dira rukama i postoji veca sansa od zaraze

    Podelite komentar

  • Sandra

    1. oktobar 2015. | 08:51

    I umesto plastike skupljacemo opne...organske kao sto je i plastika organska materija

    Podelite komentar