≫ 

Ova pesma smanjuje nervozu i anksioznost za neverovatnih 65 odsto (VIDEO)

Niste ni svesni koliko pozitivan, da ne kažemo magičan, učinak muzika može da ima na nas

  • 6

Stručnjaci su otkrili pesmu koja smanjuje anksioznost za neverovatnih 65 odsto kada je slušate.

Zašto u stvari grickamo nokte?

ONI VAS DOVODE DO LUDILA: Ovih 5 vrsta kolega s posla stalno vas nerviraju!

Oni su do svog zaključka došli nakon što su učesnicima istraživanja puštali različite numere dok su oni pokušavali da reše komplikovane zagonetke u najkraćem mogućem roku.

Ove zagonetke osmišljene su tako da kod učesnika uzrokuju stres i nervozu, a sve vreme su im mereni broj otkucaja srca, krvni pritisak i brzina disanja.

Od numera koje su puštane, jedna se posebno izdvojila - "Weightless" sastava marconi Union. Ona je uspela da kod učesnika smanji anksioznost i nervozu smanji za ogromnih 65 odsto i stvori stanje euforije.

Bend je pesmu napisao u saradnji sa terapeutima. Njene pažljivo aranžirane harmonije, ritam i bas pomažu slušaocu u ravnoteži otkucaja srca, smanjivanju krvnog pritiska i smanjuju nivo hormona stresa, kortizola.

Zapravo, bila je toliko uspešna da istraživači ne savetuju ljudima da je slušaju u kolima jer toliko opušta da postoji velika šansa da im se prispava za volanom.

Ako ste nervozni, poslušajte pesmu i prosudite sami koliko je efikasna:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ginger

    27. decembar 2016 | 23:12

    Kod mene suprotno, posle 30 sek vec sam morala da ugasim

  • Endokin

    27. decembar 2016 | 20:17

    Inace, ova kompozicija je proglasena za najbolju kompoziciju za koriscenje u muzikoterapiji, od strane zemalja u kojima postoje centri gde se aktivno primenjuje muzikoterapija. Moja iskustva su da mi je vise puta pomogla, totalno opusta, a najbolje pred spavanje, nakon stresnog dana, spavao sam kao beba. Jedan savet, ovakvu muziku uvek slusajte na slusalicama, u zamracenoj prostoriji i pokusajte da ne razmisljate ni o cemu. inace, evo i jos par pesama koje su dobre, Enya - Watermark, Airstream - Electra, DJ Shah - Mellomaniac i druge.

  • Marijana Bakov

    27. decembar 2016 | 22:29

    Uz duzno postovanje,meni ne prija uopste ova melodija.Cinjenica je da smo mi razliciti ljudi,i da nam zato prijaju razlicite stvari.Stres uzrokovan poslom,lecim sledecim melodijama:Ennio Morricone ,Pozegnanie.fl, Chi Mai,Andre Rieu ,Greatest moments, Sopen ,Spring walt2,Betoven ,Silencio. Osecam se preporodjeno kad njih slusam.Ako imate jos neki predlog predlozite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA