Genijalan japanski proizvod za hladnoću ugrejaće vas čim ga vidite (FOTO)

Ovo je najpoznatiji japanski komad nameštaja koji tamo zimi apsolutno svi moraju da imaju u svojim domovima

  • 3

Evo kako se Japanci greju zimi, ili kako ostati u krevetu ceo dan.

Stavite OVU biljku pored ulaznih vrata i novčanik će vam biti pun para! (FOTO)

Evo zašto se od PRVE JUTARNJE CIGARETE najčešće dobija rak!

Život u Japanu ima prednosti i naravno nedostataka. Jedan od nedostataka je hladna zima i život u kućama sa vrlo lošom izolacijom. Nije baš jasno zbog čega kuće nemaju izolaciju s obzirom na to da su zime zaista oštre i nemilosrdne osobito na severu zemlje. No, domišljati su Japanci i toj nevolji stali na kraj.

Printskrin: http://www.bellemaison.jp/ Printskrin: http://www.bellemaison.jp/

Bez obzira na razloge loše izolacije u Japanu postoji cela industrija posvećena upravo grejanju. Lista proizvoda koji Japanci koriste zaista je velika - od električnih deka do "Heat-tec" termalnog daljnjeg rublja. Međutim, na vrhu liste je jedan od najvećih japanskih izuma. Zaboravite Valkman, instant rezance i karaoke. Čak se niti robotizirani toaleti ne može uporediti sa svemogućim kotatsu.

U osnovi je to mali sto sa grejačem ispod, te deka prebačena preko vrha stola koja zadržava toplotu. No, ipak je i mnogo više od toga. Zimi je žarišna tačka domaćinstva. Kada se porodica okupi i sedne ispod pokrivača koji greje i krene razgovor, i druženje, televizija i sve druge elektronske igračkice postaju prošlost. I što je najbolje, i deca i odrasli podjednako uživaju u tom stanju polu-hibernacije.

GREJANJE1

Kotatsu se koristi u Japanu od 14. veka i prvobitno je to bio irora, ili kamin za kuvanje. Do 17. veka, irora ukopan u zemlju poznat je pod nazivom Hori-gotatsu i nalikovao je fiksnom kotatsu. Dok se današnji moderni mobilni Kotas nazivaju OKI-gotatsu.

Ovo je najpoznatiji japanski komad nameštaja koji je tamo zimi apsolutni 'must have' u svim domovima ...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA