ŽENE, OPREZ: Štikle uništavaju mišiće nogu

Mnogo je razloga zbog kojih dame ne mogu da žive bez visokih potpetica. Međutim, sa kupovinom i nošenjem štikli žene moraju da budu oprezne, jer njima omiljeni komad garderobe može da stvori neke neočekivane probleme

  • 1
Seksi štikle Foto: wallpaperhdfree.com

Štikle mogu loše da utiču na mišiće nogu, pokazala su nedavno rađena istraživanja. Iako mnoge žene ne mogu da zamisle dan bez štikli, studija je pokazala da svakodnevno nošenje visokih potpetica skraćuje mišiće listova.

Većina žena se doduše odlučuje na nošenje niskih ili srednjih potpetica na poslu u toku dana, ali ima i onih pripadnica nežnijeg pola koje su zavisne od kupovine vrtoglavo visokih potpetica.

Upravo one su najčešće žrtve koje pogađaju problemi uzrokovani nošenjem ovog omiljenog ženskog modnog detalja, s obzirom na to da visoka štikla stvara bolove u nogama, utiče na pojavu čukljena, grčeva u mišićima i lošu cirkulaciju.

Stoga, ukoliko ste ljubitelj visokih cipela, svakodnevno radite vežbe istezanja, kako biste uklonili bolove i ostale negativne simptome nošenja štikli i produžili mišiće listova. Uz redovne vežbe, nećete morati da brinete o posledicama.

I naravno, vodite računa o tome kakve cipele kupujete, jer su kvalitet i udobnost na prvom mestu.

(T. Milić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Урош

    29. avgust 2013 | 14:04

    Па нек' им се скрате, кад' су глупе. Девојке нису лепе, када у обичној гардероби, набадају штикле, по улици. Штикле на посебним догађањима, јесу добра ствар, али нон стоп, је срање..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA