• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

KO BI OVOME ODOLEO? Neprevaziđeni ukusi Grčke, uz gutljaje božanske metakse! (FOTO)

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za vrhunsko gastronomsko uživanje, ovog puta odabran je Mezestoran "Dvorište" u Svetogorskoj ulici, jer je pravi predstavnik originalne mediteranske kuhinje u Beogradu, a specijalitete za vas ovih dana pripremaju tri proslavljena grčka šefa kuhinje

  • 0

Ljubitelji mediteranskih jela i čuvene metakse, uživali su u degustaciji ovog pića, ali i raznim specijalitetima koje su za njih pripremali vrsni kuvari sa Krita povodom otvaranja jedinstvenog događaja Gastro meridijani.

Ovo gastronomsko osveženje trajaće do 16. marta u Mezestoranu "Dvorište", a pored konzumacije metakse, ovo čuveno piće naći će se kao sastojak u različitim specijalitetima grčke, italijanske i azijske kuhinje.

Za vrhunsko gastronomsko uživanje, ovog puta odabran je Mezestoran "Dvorište" u Svetogorskoj ulici, jer je pravi predstavnik originalne mediteranske kuhinje u Beogradu. Specijalitete će pripremati tri proslavljena šefa kuhinje koji rade u svetski poznatom "Elouda Beach Resortu", od najluksuznijih hotela na ostrvu Krit. Kako bi gostima preneli mediteranske mirise i azijske egzotične ukuse, za pripremu različitih specijaliteta pažljivo su birali namirnice i začine i spajali naizgled nespojive sastojke.

Foto: Promo Foto: Promo

Sos od metakse sa zvezdastim anisom i egzotično voće flambirano u ovom piću samo su neki od specijaliteta koji će biti pripremani u okviru Gastro meridijana. Sve obroke, kao i desert koji će biti spremljeni tokom pet dana trajanja Gastro meridijana, prati i odabrana selekcija vina, pažljivo uklopljena, a za svako veče predviđena je prezentacija poznatih vinarija kao i degustacija i uživanje u čuvenim ukusima Metaxe.

Metaxa, čuveno grčko piće starije je i od modernih Olimpijskih igara, a istovremeno prvo je alkoholno piće koje je konzumirano u svemiru. Danas, ona je ponosni član "Remy Cointreau" brend porfolija, ali se i priključila listi 50 najboljih alkoholnih brendova na svetu. U našoj zemlji dostupna je zahvaljujući kompaniji Coca-Cola Hellenic koja je njen jedini i eksluzivni distributer.

Foto: Promo Foto: Promo

Jedinstvenost pažljivo biranih sastojaka i njihova kombinacija određuju ukus ovog grčkog pića koje prenosi mediteranski duh svakome ko ga proba.

Vania Cebula je imao prilike da sarađuje sa svetski poznatim kuvarima, a sada je šef kuhinje u restoranu "Argonaut" u okviru kritskog hotela "Elounda Beach Hotel & Villas" koji je prošle godine dobio prestižnu nagradu "Best of award of excellence" časopisa Wine Spectator. U okviru Gastro meridijana predstaviće se jelima mediteranske i italijanske kuhinje.

Foto: Promo Foto: Promo

Prokopio Kouris je najmlađi šef kuhinje u hotelu "Elounda Beach Hotel & Villas", a svoje iskustvo sticao je radeći u polinežanskom restoranu "Blue Lagoon" u okviru hotela, kao i u restoranima na Baliju gde je usavršio azijsku kuhinju i pripremu sushi-ja. Posetiocima GAstro meridijana pripremaće azijske delikatese u nekoliko ukusnih varijanti.

Foto: Promo Foto: Promo

Giannis Margaris, nakon iskustva u poznatim grčkim restoranima, popularnost stiče učešćem u TV emisiji "Master Chef" u kojoj stiže do samog finala. Kao jedan od najtalentovanijih kuvara mlade generacije, obavlja dužnost "Chef Tournant" u hotelu "Elounda Beach Hotel & Villas". U okviru Gastro meridijana pripremaće specijalitete mediteranske i grčke kuhinje.

Foto: Promo Foto: Promo

Ukoliko želite da budete deo ovog jedinstvenog gastronomskog uživanja, vaše mesto možete rezervisati na broj telefona Mezestorana "Dvorište" 064/6392-983.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti