• 14

Ovo su zemlje u kojima je NAJOPASNIJE jesti. Među njima su i dve u kojima LETUJETE!

Anketa sprovedena na uzorku od 2.000 turista pokazala je da su se putnici najčešće otrovali hranom na tirističkim putovanjima van Evrope

  • 14

Zemlja u kojoj se turisti najčešće otruju hranom je Španija, zatim slede Turska i Egipat, pokazala je anketa koju je sprovela britanska firma Slejter end Gordon (Slater and Gordon).

Lista najopasnijih zemalja za konzumiranje hrane na javnim mestima napravljena je na osnovu anketa o broju turista otrvovanih hranom na turističkim proputovanjima, prenosi britanski list Ekspres.

SALMONELA: Sve o zloglasnoj bakteriji koja može čak i da ubije!

Anketa sprovedena na uzorku od 2.000 turista pokazala je da su se putnici najčešće otrovali hranom na tirističkim putovanjima van Evrope.

Na prvom mestu po broju trovanja je Španija, gde je čak 30 odsto ispitanika moralo da "trči" u toalet zbog neispravne hrane.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Ohmega1982/-Marcus-, Flickr/.::RMT::. ,SXC.hu/LotusHead

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Ohmega1982/-Marcus-, Flickr/.::RMT::. ,SXC.hu/LotusHead

Na drugom mestu gde je 15 odsto turista bilo otrovano hranom je Turska, dok se na trećoj poziciji našao Egipat sa 13 odsto.

Četvrto i peto mesto najopasnijih zemalja za konzumiranje hrane na javnim mestima sa 12 odsto slučajeva trovanja su Grčka i Francuska.

Na šestom mestu sa osam odsto zabeleženih slučajeva trovanja hranom na putovanju je Italija, sedmo i osmo mesto sa sedam odsto turista koji su imali stomačne probleme zbog konzumiranja loklne hrane su SAD i Indija.

Deveto i deseto mesto sa šest odsto turista sa lošim iskustvom sa lokalnom hranom su Maroko i Tajland.

Foto-ilustracija: Tanjug/AP

Foto-ilustracija: Tanjug/AP

Istraživanje je pokazalo da je svakom četvrtom ispitaniku jedan od glavnih faktor za odabir turističke distinacije kvalitet lokalne hrane, podrazumevajući pod tim i higijenu prilikom njenog spremanja.

Polovina vegetarijanaca je na putovanju bila prevarena u pogledu sadržine servirane hrane, a 37 odsto je videlo meso u svom "vegetarijanskom" obroku.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    Vec 25 g idem u Grcku nikad nikakvog problema,grci su bas cisti ljudi.

  • Andjela

    Proslo leto sam u Spaniji jela skoljke,ali zbog limuna nisam primetila da im nesto fali!Tad kad nisam umrla......:-(

  • veronese

    Van evrope a spominjete Spaniju,Italiju,Francusku pa zar te zemlje nisu u evropi?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima