Evo zašto je prokelj najbolja zimska hrana!

Smatra se da je za prokelj, zato što je žilavo povrće, potrebno dosta vremena da se skuva, ali prehrambeni stručnjaci ističu da je dovoljno 5 minuta kuvanja na pari. Ne preporučuje se kuvanje u vodi jer lako postane kašast, a pečenjem se osuši i smežura

Komentari

  • Čiča-deda

    17. decembar 2015. | 18:34

    Odlično je iumikropećnici nasuvo.

    Podelite komentar

  • Brano

    17. decembar 2015. | 18:26

    Nemlatite dzaba. Najbolja zimska hrana je krme.

    Podelite komentar

  • Vlasnik Model S

    17. decembar 2015. | 11:03

    Ne treba ni 5 minuta da se kuva. Maksimalno 3. Može u vodi ali kratko. I po završetku kuvanja ga ne treba ostaviti tako nego ga preliti hladnom vodom da prekine dalje kuvanje usled unutrašnje temperature. Može i da se sipa malo istopljenog putera ili margarina. Manji komadi, manje kuvani su ukusniji. Probajte - ništa vam neće biti. Povrće je daleko ukusnije kada se ne prekuva na srpski način. Pregledao sam kada sam video kako to rade drugi. Tako je bolja je i boranija, grašak, brokoli, asparagus (zaboravih srpski naziv, "špargla" možda).

    Podelite komentar