Laserska epilacija: Zlatni standard u trajnom uklanjanju dlaka!

Kako dolazi toplije vreme, tako sve više otkrivamo telo, a posebno noge, koje moraju biti savršeno negovane i glatke da bi izgledale privlačno, na osunčanom licu dlačice na nausnicama postaju upadljivije i tu ih jednostavno ne bi trebalo biti

  • 2

Laserska epilacija, odnosno diodni laser, predstavlja zlatni standard u trajnom uklanjanju dlaka. Poseduje najbolje performanse u trajnom uklanjanju malja zahvaljujući svojoj talasnoj dužini, a pogodan je za sve tipove kože, kao i sve vrste dlaka. Ovaj tip lasera ima mogućnost hlađenja tretiranog područja, zbog čega je tretman bezbedan, bezbolan i vrlo komforan.

Laserski snop je u direktnom kontaktu sa kožom, pri čemu se svetlosna energija pretvara u toplotu koja trajno uništava folikul dlake. S obzirom da nisu sve dlake na telu istovremeno u fazi rasta, već i u fazi regresije, kao i ispadanja, najbolji trenutak za lasersku epilaciju je kada su folikuli dlake u aktivnoj fazi rasta, pa je zato i neophodno tretman ponoviti 3-5 puta u zavisnosti od vrste i debljine dlake.

Foto: Promo Foto: Promo

Neophodno je znati da se četiri nedelje pre tretmana dlake ne smeju izbeljivati, depilirati voskom, čupati pincetom, kako se ne bi oštetio koren dlake. Dlačice se do epilacije mogu uklanjati površinski, brijačem ili depil kremom, dok pre i posle tretmana treba izbegavati sunčanje i solarijume, kao i primenu lekova i kozmetičkih preparata koji su fotosenzitivni.

Efekti koji se postižu laserskom epilacijom su daleko bolji od svih postojećih metoda epilacije, veoma su dugotrajni, sa stalnim smanjenjem broja dlaka. Metoda je bezbedna jer laserski snop prodire u kožu svega nekoliko milimetara, tako da ne postoji bojazan od bilo kakvog oštećenja dubljih struktura.

Foto: Promo Foto: Promo

Mr sci. med. dr Gordana Aćimović, www.euroestetic.rs.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    8. mart 2017 | 21:56

    Odlicna je klinika , usluga i oprema vrhunski. Za svaku preporuku. Samo tako nastavite.

  • Ivan

    17. oktobar 2018 | 20:53

    Dr. Gordana je pazljiva i detaljna. Izvanredan pristup pacijentu. Svaka preporuka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA