• 0

6 brzih načina da popravite polomljen nokat kod kuće

Bez obzira da li vam se nokat samo zacepio ili je skroz pukao, postoji nekoliko rešenja koja će vam pomoći da rešite ovaj problem

  • 0

Sve žene znaju koliko je teško održati lep i negovan izgled noktiju. Iako je ovaj problem sve manji u poslednji par godina, otkako se kod nas proširio trend odlaska kod manikira, gel sa noktiju često puca i pre nego što stignemo da odemo na korekciju.

Taman ste sredili svoje nokte, osećali ste se fenomenalno, kad buum tek što ste izašli, slomili ste nokat. Kako da reagujete u ovakvim situacijama?

Prvo, nemojte grickati ili cepkati nokat, to je prva greška koju radimo.

Drugo, pogledajte sa čime raspolažete kod kuće.

Pribor koji je neophodno da imate kod kuće je grickalica za nokte, turpija, lepak za nokte, aceton i lak za nokte (jedan providan,plus u boji po želji).

Nokat može pući na više načina, ali je bitno da za ovakve situacije imamo više rešenja:

1. Ako se gel samo odvojio od nokta, upotrebite lepak za nokte.

Prvo isturpijajte bilo kakve viškove ako postoje, zatim nanesite lepak i držite nekoliko minuta da se osuši. Nakon toga stavite sloj bezbojnog laka.

Foto: Telegraf

2. Stavite veštački nokat

Foto: printskrin/O2

Nažalost, ponekad, kada je vaš nokat totalno polomljen, jedino rešenje je da ga lažirate. Jedan od omiljenih trikova za slomljeni nokat je da stavite veštački preko njega i prelakirate ga lakom u boji. On će izdržati do vašeg sledećeg odlaska kod manikira.

3.Gel i svilena folija 

Foto: Profimedia

Ako je vaš nokat potpuno napukao i visi sa vašeg nokta, možda ćete morati preduzeti intenzivnije mere s gelom i svilenom folijom. Nanesite čist sloj gela, zalepite ga na komad svilene folije, osušite gel, a zatim očistite nokat, zalepite foliju i po potrebi nanesite drugi sloj gela.

4. Metod s kesicom čaja 

Foto: Pixabay

Ovaj metod je daleko najpopularniji trik za fiksiranje noktiju na internetu. Jednostavno izrežite mali komad kesice za čaj (da, one koje biste obično natopili u vodu) i pričvrstite ga preko svog nokta četkicom na koju ste prethodno stavili malo lepka. Zalepite ga i obojite. Ova metoda zahteva održavanje. Svakih nekoliko dana nanesite drugi sloj lepka na kesicu čaja kako bi se noka održao jakim.

Dodatni savet:

I naravno, da biste izbegli slomljene nokte u budućnosti, savetujemo da svakodnevno hidrirate kožu ruku. Nokti su stalno izloženi surovim sapunima, hemikalijama i vodi i zbog toga pucaju. Održavanje hidratacije je najbolje rešenje za sprečavanje pucanja."

(Telegraf.rs/I.T.)

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima