• 0

Zašto bi vino i čokoladu lekari trebalo da daju na recept?

Nova istraživanja pokazala su da flavonoidi smanjuju rizik za dijabetes, rak, gojaznost i mnoge druge bolesti

  • 0

Unos većih količina antioksidansa - flavonoida prisutnih u čokoladi, čaju, vinu i voću je povezan s manjim rizikom za oboljevanje od dijabetesa tipa 2.

Stručni časopis "The Journal of Nutrition" piše da su flavonoidi povezani sa smanjenjem rezistencije na insulin i poboljšanom regulacijom koncentracije šećera u krvi. Istraživači Kings koledža u Londonu i Univerziteta Ist Anglija koristili su podatke prikupljene od 1.997 ispitanica starih od 18 do 76 godina.

Foto-ilustracija: foter.com

Foto-ilustracija: foter.com

Pokazalo se i da je veći unos flavonoida povezan sa smanjenjem rizika za prisutnost hroničnih upalnih procesa povezanih s dijabetesom, bolestima srca, gojaznošću i rakom.

Foto-ilustracija: Foter/Evil Erin

Foto-ilustracija: Foter/Evil Erin

Istraživači, takođe, napominju da je ključna umerena konzumacija vina i crne čokolade, koja sadrži više flavonoida od obične.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima