Ovaj jednostavan trik rešiće vam problem sa neugodnim mirisom i vratiti svežinu u vaš orman

Ova metoda je bolje rešenje od kupovnih mirisa za ormare prepunih hemikalija

  • 0

Stari ormani uvek imaju određen miris, koji se lako uvuče u tek opranu i svežu odeću.

Te neugodne mirise možete uspešno neutralisati namirnicom koju sigurno već imate u kuhinji. Pirinač u kombinaciji s eteričnim uljem čini čuda u ladicama i ormarima u koje se uvukao ustajali smrad.

odeća, orman, garderoba Foto: Pixabay.com

Najučinkovitije u uklanjanju smrada je ulje limunske trave, a želite li samo da vam ormar suptilno zamiriše, tada posegnite za eteričnim uljem ruzmarina, paprene metvice ili lavande. Pitate se kako napraviti ovaj čaroban recept? Pa, nema tu velike mudrosti, samo sledite sledeće korake.

U teglicu stavite jednu do dve šoljice pirinča. Dodajte između deset i 20 kapi eteričnog ulja po izboru. Poklopite pa dobro protresite da se ulje ravnomerno rasporedi po zrncima pirinča. Uklonite poklopac pa teglu prekrijte gazom i učvrstite gumicom. Stavite je u ormar iz kojega se širi neugodan miris.

sencijalno ulje, lavanda, biljke Foto: Pixabay.com

Ova metoda je mnogo bolje rešenje od kupovnih mirisa za ormare prepunih hemikalija. Takođe, takvu tegla punjenu mirisnim pirinčem možete staviti i u poneki kutak doma, dnevni boravak ili kupatilo, kako bi prostor uvek ugodno mirisao.

Kada primetite da je miris slabiji, samo ponovno protresite teglu. Zavisno od količine vlage u prostoru, pirinač će ispuštati miris između četiri i šest meseci.

(Telegraf.rs/net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA