≫ 

Strelcima će se sve kvariti, Lavovi su bez para: Kako će retrogradni Merkur uticati na vaš podznak?

Astrolog Jasmina Mrdalj u otkriva kako će retrogradni Merkur uticati na vaš podznak

  • 4

Zbog retrogradnog kretanja Merkura nekoliko nedelja, situacije se neće odvijati glatko i lagano, niti po planu i rasporedu, jer će Merkur da mrsi konce. Ne savetuje se započinjanje potpuno novih planova i ideja. Pre svega svoju snagu i fokus usmerite na prošla događanja, jer ono što vam sada ne ide nije vezano za sadašnjost, već za otpuštanje i razrešavanje okolnosti i odnosa od ranije.

Podznak Ovan: pojaviće se neki stari strahovi i suočavanje sa fobijama, kompleksima i blokadama. Imaćete neočekivane impulsivne reakcije, snovi su izraženiji kao i intuicija, koju ipak više treba slušati u ovom periodu. Ne treba donositi nagle odluke i zaključke jer vam logika i racio sada nisu naglašeni. Nekome može doneti potrebu za povlačenjem i izolacijom, a nekome boravak u nekoj zatvorenoj instituciji. Najbolje iskoristiti za rad na sebi, odlazak kod terapeuta ili na dodatne analize i preglede što se tiče zdravlja. Psiha je osetljivija.

Podznak Bik: ponovo će se vraćati stari prijatelji ili očekujte obnavljanje prijateljstva. Projekti koje ste nekada započeli, master radovi, penzije, problemi u prijateljstvu ili udruženju čiji ste član sada postaju ponovo deo repertoara. Neko društvo ili kolektiv ne podržava vaše ideje i ambicije.

Podznak Blizanci: poteškoće i prepreke kroz profesionalno polje statusa i karijere, problemi sa nadređenim i/ili nekim od roditelja. Vezanost za novac, nekretninu ili imovinu sa partnerom, kao i rešavanje istih. Problemi u komunikaciji više naglašeni nego kod drugih znakova.

Podznak Rak: ponovo vraćanje ljudi iz inostranstva, ili ponovo pokretanje ideja o odlasku na rad u inostranstvo, vraćanje formalnom ili neformalnom obrazovanju. Prepreke oko viza, pasoša, zvaničnih dokumenata, a nekome rešavanje istih ukoliko su dosta ranije već pokušavali da rade na tome. Odlaganje putovanja, problemi u komunikaciji i sa papirima kada se otputuje u inostranstvo.

Podznak Lav: problemi sa kreditima, novcem od partnera ili nasledstvom. Poteškoće sa seksualnosti, kao i ponovne intervencije i zahvati. Vraćanje strahova iz prošlosti, problemi sa dugovima. Savetuje se oprez sa pozajmicama i većim investicijama novca.

Podznak Devica: problemi u komunikaciji sa partnerom, kroz brak i poslovna partnerstva. Nerazumevanje je prisutno više nego kod drugih znakova. Svi problemi koji su se gurali pod tepih sada isplivavaju na površinu. Vraćanje bivših partnera.

retrogradni merkur, izduvana guma, fotoaparat foto: pixabay.com

Podznak Vaga: povratak bolesti i recidivi, stare boljke, jer zdravlje je tema kojom će se Vage baviti. Takođe, problemi i poteškoće na radnom mestu i sa saradnicima. Ne donositi odluke o otkazu u ovom periodu.

Podznak Škorpije: vraćanje emotivnih partnera iz prošlosti, kao i stari problemi u postojećim vezama. Tajne veze ili razotkrivanje tajne unutar odnosa. Najbolje je iskoristiti ovaj tranzit za razvijanje kreativnosti i talenata. Nekome donosi trudnoću iz više pokušaja.

Podznak Strelac: kvarovi u kući, problemi u komunikaciji sa članovima porodice, oko nekretnine, i u vezi selidbe. Ne donositi odluku o promeni mesta prebivališta ili u vezi kupovine nekretnine, poslovnog prostoa ili zemlje. Prepreke kroz polje privatnog biznisa ukoliko ste privatnik. Više se boravi u kući i radi od kuće.

Podznak Jarac: posebno ima period nerazumevanja, probleme u komunikaciji, sa papirologijom, ne donositi važne odluke niti potpisivati bitne ugovore, oprez u saobraćaju, sa telefonima, kompjuterima i automobilima. Rasejanost, nedostatak fokusa i pažnje. Smiriti um i ne brzati, usporiti tempo.

Podznak Vodolije: problemi sa novcem ali i sistemom vrednosti. Ne ulagati novac u garderobu i pokretnu imovinu i predmete. Čuvati novčanik i torbu, paziti se džeparoša. Neko će možda zaturiti, zagubiti ili izgubiti neki novac ili nakit, nešto vredno.

Podznak Ribe: sami sa sobom će biti posvađani. Neće biti sebi jasni a kamoli drugima, tek od 17. Marta kada se i Merkur i Sunce stabilizuju. Naći će se ponovo u situacijama u kojima su već bili. Zbog toga trebaju biti strpljivi i da ne donose važne odluke i zaključke. Imaće potrebu da se distanciraju i povuku u sebe.

Autor: Jasmina Mrdalj

Njen Instagram nalog možete pratiti ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA