≫ 

Decembar je prepun iznenađenja: Desiće se jedinstven astrološki događaj koji nije viđen 800 godina!

Kada Sunce bude zašlo 21. decembra, na dan zimske kratkodnevice, čekaju nas brojne promene

  • 0
nebo, mesec, astrologija, zodijak Foto: Pixabay

Konačno, 2020. godina dolazi kraju. Novembar je bio veoma užurban mesec u astrološkom pogledu, zbog punog meseca u Blizancima i tri glavna plantarna retrogranda perioda. Međutim, decembar ove godine donosi ozbiljne promene, zbog najneverovatnijih planetarnih poravnanja i moćnih lunarnih ciklusa.

Na samom pragu ovog mesec, još uvek se udaljavamo od nestabilne energije izazvane pomračenjem Punog Meseca 30. novembra. Vatrena sezona Strelca 2020. takođe će biti u punoj snazi tokom većeg dela meseca, terajući nas na optimistički pogled na život iako ulazimo u najmračniji i najhladniji period godine. Decembar donosi i jedan od najisčekivanijih astroloških događaja u deceniji, poznat kao velika konjunkcija u Vodoliji. Ovo poravnanje zaokružuje godinu revolucionarnom energijom, koja donosi promenu svim horoskopskim znacima.

U nastavku pročitajte glavne astrološke događaje za decembar 2020. godine.

Priliv energije od divljeg Strelca

Prve tri nedelje decembra predstavljaju sezonu Strelca, što ohrabruje sve nas da budemo slobodoumniji i osetimo prijatnu atmosferu praznika.

strelac, horoskop Foto: Pixabay.com

Polovinom decembra sledi poslednje pomračenje Meseca, praćeno ljubavnom planetom Venere koja ulazi u Strelca 15. decembra. Strelac je vatreni znak Zodijaka, poznat po svom srećnom stavu i slobodi. Sa romantičnom Venerom tokom ostatka godine osećaćemo se avanturistički i otvoreno za nova iskustva u ljubavi.

Energetski pomaci za Merkur, Jupiter i Saturn

Astrološka energija decembra zaista počinje da se menja tokom druge polovine meseca, a obeležavaju je planetarni ulasci Merkura, Jupitera i Saturna. Saturn ulazi u Vodoliju 16. decembra, praćen Jupiterom 19. decembra. Ovaj dvostruki planetarni prelazak u Vodoliju polako nas uvodi u preriod koji astrolozi nazivaju "doba Vodolije".

Dan kasnije, Merkur ulazi u Jarca 20. decembra, što obeležava zvanični prekid energične vladavine Strelca. Ovo postavljanje nam pomaže da postanemo praktičniji, nadahnjujući nas da započnemo posao koji već dugo odlažemo.

horoskop, zvezde, planete Foto: Pixabay.com

Velika konjunkcija i doba Vodolije

Neposredno nakon što Saturn i Jupiter uđu u Vodoliju, okupiće se 21. decembra kako bi stvorili ono što je poznato kao "Velika konjunkcija" u astrologiji - retka planetarna veza koja se dešava samo jednom u 20 godina. Međutim, ovo posebno poravnanje u Vodoliji biće prvo koje će se dogoditi posle 800 godina. Takav prizor poslednji put je bio vidljiv sa Zemlje 4. marta 1226. godine.

Jupiter i Saturn su društvene planete koje upravljaju pitanjima rasta i strukture, pa kada se udruže u veliku vezu, to može doneti značajne promene za sve horoskopske znakove. Sa ovim planetama koje udružuju snage, svi ćemo biti motivisani da prihvatimo nekonvencionalne načine razmišljanja i fokusiramo se na rad u zajednici. Ovo poravnanje će uticati na nas u godinama koje dolaze, zato obratite šta je vaš trenutni prioritet.

nebo, mesec, astrologija, zodijak Foto: Pixabay

Sezona Jarca počinje 21. decembra

Istog dana kada i Velika konjunkcija, doživećemo još jednu iznenadnu proveru vibracija dok Sunce napušta divljeg Strelca i ulazi u pragmatičnog Jarca. Ovaj period Jarca nas poziva da budemo praktičniji i usredsredimo se na svoju finansijsku sigurnost. Pravo je vreme da stupite u kontakt sa svojim ciljevima u karijeri, započnete sa mapiranjem ličnog budžeta i napravite ozbiljan plan igre za bilo kakve novogodišnje namere.

Topao novogodišnji Pun Mesec 29. decembra

Konačno, neposredno pred novogodišnju noć, na nebu će se pojaviti pun Mesec u znaku Raka. Time se završava godinu sa mnogo emocija i pruža nam idealni trenutak da u prazničnoj atmosferi brinemo o svojim najdražima.

Video: Ako ste skloni švrljanju, svog para tražite među ovim pripadnicima Zodijaka. Sve praštaju!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA