Kako da naučite da tumačite natalnu kartu? Saznajte sve o vašem partneru iz njegovog horoskopa

Mala škola astrologije

  • 0
Horoskop Foto: Pixabay

Natalna karta otkriva stvari o vašoj ličnosti i tome ko ste, pa vam upoređivanje sa podacima vaše druge polovine može pokazati koliko ste kompatibilni.

Da biste zaista razumeli svoj horoskop i horoskop svog partnera, morate pogledati najpre svoju natalnu kartu. Astrolog Frančeska Odi otkrila je šta treba tražiti u nečijoj natalnoj karti kako bi saznali da li je osoba kompatibilna sa nama. Kada se stvore nežna osećanja i simpatije prema nekome, pogledajte mu horoskop i znaćete da li je to prava osoba za vas. Frančeska je objasnila i to da vam astrologija može pomoći da shvatite zašto ponavljate obrasce u svojim vezama.

Suprotnosti se privlače

Svi smo čuli da se suprotnosti privlače, a astrologija je to i dokazala. Ovo je fraza koja se koristi vekovima, ali odakle je potekla?

Znakovi nasuprot jedni drugima na horoskopskom točku prirodno se privlače. Tako da su znakovi koji imaju šest meseci razlike u našem kalendaru prirodno magnetizovani.

Parovi se često nazivaju suprotnostima u horoskopu su oni koji u natalnoj karti prave aspekt tzv. opozicije:

  • Ovan i Vaga
  • Bik i Škorpija
  • Blizanci i Strelac
  • Rak i Jarac
  • Lav i Vodolija
  • Devica i Ribe
foto Pixabay foto Pixabay

Veruje se da su svi horoskopski znakovi pomalo nalik svojim suprotstavljenim, tako da, na primer, svaki Ovan takođe može imati neke osobine Vage. Takođe se veruje da ispoljavamo i negativne osobine znaka nasuprot nama kada se ne osećamo potpuno sasvim dobro.

Počnimo od Sunca

Svi znaju šta je njihov horoskopski znak, ali da li ste pogledali dublje? Iako je Sunce najveća "planeta" na našem nebu i zbog toga je vrlo važna karakteristika i u našoj astrološkoj karti, moramo uzeti u obzir čitav Sunčev sistem. Naša karta rođenja je mapa neba, snimak snimljen u trenutku kada smo se rodili i koji sadrži sve planete i zvezde Sunčevog sistema.

Zaista razumeti svoj horoskop znači razumeti značaj svih ovih planeta.

Gde je vaš Mesečev znak? Šta želi vaš znak gde se nalazi Venera? Kako se oseća Mars? Razumevanje šire slike presudno je za razumevanje astrologije i vaše ljubavne kompatibilnosti.

Frančeska savetuje da prvo pogledate planete najbliže Suncu - Merkur, Veneru, Mars i Mesec.

To su vaše "lične planete" i one čine sjajnu polaznu tačku za razumevanje vaše karte u celini.

Sunčev sistem Foto: Pixabay

Isti ili suprotni znak?

Diskutabilno je šta čini dobru astrološku kombinaciju, ali Frančeska misli da bi vaši znakovi trebali biti isti ili suprotni.

- Astrolozi vole da se raspravljaju o tome šta predstavlja dobro uklapanje, a ja ću nastaviti sa idejom da ima toliko nijansi i stvari na koje takođe treba obratiti pažnju - rekla je ona.

Jednom kada gde se nalazi vaša Venera, Mars, Merkur, Sunce i Mesec, mogli biste primetiti da ljudi koje volite imaju te planete u istom položaju kao vi ili nasuprot. Čini se da je ovo osnovni princip privlačenja.

Evo šta svaka od ovih pet planeta znači:

Venera odgovara vašim vrednostima.

Mars odgovara onome što vas uzbuđuje.

Mesec odgovara vašim potrebama.

Sunce odgovara vašem cilju.

Merkur odgovara vašem načinu komunikacije.

Horoskop Foto: Pixabay

Frančeska misli da je ovo ključ za razumevanje astrologije odnosa i otkrivanje izazovne dinamike. Dala je primer žene Blizanca sa Marsom u Biku i Mesecom u Vodoliji.

- Ova žena može biti vrlo prijatna sa vašom potrebom za komunikacijom, ali i strastvenom prirodom. Voli da se zabavlja, uživa u raznolikosti, a posvećenost bi joj mogla predstavljati konflikt.

S druge strane, dolazi gospodin, Bik, on je postojan, voli prirodu, ne priča puno i više voli noć na sofi nego ručak u gradu. On je baštovan koji radi po ceo dan i voli da uveče pojede dobar gurmanski obrok.

Dakle, ženu Blizanca (koja ima Mars u Biku) ovaj muškarac Bik će neobjašnjivo privlačiti iako se u astrologiji, po definiciji, ova dva znaka ne razumeju najbolje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA