≫ 

Ovaj horoskopski znak nema mira: Uvek teži perfekcionizmu i ne voli da gubi vreme ili novac

Astrolog Aleksandra Bjeljac otkriva sve karakteristike Device

  • 3
Horoskop, Devica

Foto: Shutterstock

Astrolog Aleksandra Bjeljac otkriva kakav je zapravo horoskopski znak Device. 

Devica je jedan od dvanaest astroloških znakova, vezan za element Zemlju. Vladavina ovog znaka se proteže od 23. avgusta do 22. septembra. Vladar Device je planeta Merkur, koji vlada i znakom Blizanaca.

Kao što i znamo, Merkur je planeta zadužena za intelekt, komunikaciju i razum. Zato s punim pravom možemo i reći da su, između ostalog inteligentni ljudi rođeni u ovom znaku.

Devica je znak koji vlada 6. poljem prirodnog horoskopa, a 6. kuća nam daje uvid u način kako funkcionišemo u svakodnevnom životu. Između ostalog vlada navikama i pokazuje zdrastveno stanje, radno okruženje, kolektivnu svest i lično zdravlje.  Takođe, opisuje i polje kućnih ljubimaca.

Devica vlada u jesen, godišnje doba kada se priroda sprema za spavanje, odmaranje i skuplja snagu za ponovno bujanje i plodnost. Tim povodom, možemo se osvrnuti i na grčku mitologiju koja upravo i opisuje znak Device u više pravaca.

Jedan od njih je upravo i priča o Demetri koja je boginja plodnosti, zemljoradnje i zemlje, koja je imala ćekru sa Zevsom Persefonu. Ona je nju toliko volela i gotovo sve prosce i udvarače je udaljavala od nje, ljubomorno je čuvajući. Međutim, Bog podzemlja Had, kada ju je ugledao, odmah se zaljubio u nju i rešio da je povede sa sobom u svoj donji svet. Kako Persefona to nije želela, Had je smislio način kako da je prevari. Stvorio je cvet neviđene lepote i mirisa. Dok je jednog dana Persefona šetala naišla je na cvet kojem nije mogla odoleti i čim ga je ubrala i pomirisala zemlja se otvorila, a ona je propala pravo u podzemlje.

žena cveće

Foto: Pixabay

Za njom je ostala samo bolan krik i plač. Čuvši to, Demetra je počela potragu, a kada je saznala gde je, ona je napustila Olimp, proklela zemlju i rod, a od tada je nastupila glad, uništenje svih biljaka i uopšteno prirode.

Glad beda i nemaština je postajala sve gora, a videvši to, Zevs je pokušao da umilostivi Demetru. Uslov očajne majke bio je da se njena ćerka vrati kući. Zevs je uspeo da napravi kompromis sa Hadom, da će pola godine Persefona biti kod svoje majke na zemlji, a pola godine pod zemljom. Demetra je onda odlučila da će i zamlja rađati i biti plodna samo pola godine, a pola neće. Samim tim, uočava se da je Devica jesenji znak, koji označava period od kog sve biva žuto, gasi se priroda i čeka proleće.

Prijatelji i okolina

 

Device kao prijatelji su jako lojalni, verni, ali kada se jednom razočaraju u nekoga, onda su skloni da ta prijateljstva za stalno prekinu bez dodatnih objašnjeja i pojašnjenja. Prosto se udalje, i iako tuguju, nikada neće pokazati to pred osobom koja ih je "izdala".

Ljubav

 

Device u ljubavi su jako požrtvovane, trude se na sve načine da udovolje partneru, ali isto očekuju zauzvrat.

Partner da bi ih osvojio, mora da bude na sličan način perfekcionista. Mora biti svaka "dlaka" na svom mestu. Komunikacija u samom odnosu je najvažnija pripadnicima ovog znaka. U seksu su ljubitelji klasike i vode se parolom "kratko, ali slatko".

foto Pixabay

foto Pixabay

U ljubavi najviše im prijaju Bikovi, Rakovi, Skorpije i Jarci. Dok totalni fijasko mogu biti Ribe, Blizanci i Strelci.

Deca Device mogu biti nestašnija, ali i vanprosečne inteligencije. Od malih nogu se kod njih primećuje kako sve ima svoj red i mora biti "pod konac".

Zdravlje

 

Zdravlje kod pripadnika znaka Device je osetljivo, posebno ako su u pitanju creva i nervni sistem. Isto tako i reumatizam se može pripisati ovom znaku.

Posao

 

Odlike znaka Device su preciznost, perfekcionizam i uopšteno pedantnsot. Veoma su vredni, marljivi i posvećeni radu. Takođe, osobe rođene u ovom znaku vole da usluže druge. Stoga se, uglavnom, bave uslužnim delatnostima, ali i delatnostima vezanim za medicinu, veterinarstvo, ugostiteljstvo i sve one poslove koji zahtevaju posebnu pažnju, koncentraciju, ozbiljnost, perfekcionizam i trud.

Finansije kod znaka mogu biti višestruke. Oni često imaju sitnije zarade, ali sa više strana. Devica odlično vlada sitnim novcem i manjim sumama.

novac

Foto: Unsplash

Isto tako okruženje u kojem ovaj znak voli da boravi je manji prostor, zategnut, uredan i skockan, da bi im sve bilo na dohvat ruke.

U saobracaju su savesni vozači, disciplinovani i sigurni.

Slobodno vreme

 

Device odmor provode "radno" i kada odu na putovanje oni kao da nisu tamo, već nalaze neku dodatnu zanimaciju jer za njih leženje na plazi i sunčanje predstavlja gubljenje vremena.

Numerologija

 

Broj koji vezujemo za Devicu jeste pet. Taj broj oznacava intelekt, jasnoću, potvrdnost i rešenje.

žena, horoskop, zodija, astrologija

Foto: Pixabay

Fizički izgled

 

Fizicki izgled znaka Device vezujemo za mrsaviju i sitniju građu, i tanke šake i prste. Kosa smeđa, nos manji, dok su usne tanje. Ten obično vuče na svetle nijanse.

Instagram nalog Aleksandre Bjeljac možete pratiti OVDE.

 

Video: Koji astrološki vredni radnici redovno trpe finansijsku nepravdu?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Todor

    20. januar 2021 | 10:36

    Osobe rodjene u znaku device su teske kao zemlja. To se potvrdilo u mnogo slucajeva. Izbegavam ih u sirokom luku. Isticu tudje mane a svoje ne vide .....

  • Sasa

    21. januar 2021 | 21:49

    Kazu da su Device perfekcionisti i dobri stratezi 😉

  • Stub

    28. januar 2021 | 13:32

    Ja volim jednu devicu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA