Bliži nam se prvi retrogradni Merkur u 2021: Evo kakav kosmički haos priprema za svaki znak Zodijaka

Ovaj zloćudni momenat počinje 30. januara i "besneće" do 20. februara, donoseći nam tri duge nedelje sputanosti kada su u pitanju komunikacija, tehnologija, putovanja, zakazivanja i druga logistička pitanja

  • 0
horoskop, zvezde, planete

Foto: Pixabay.com

Retrogradnosti u astrologiji redovni su delovi ciklusa svake planete, tokom kojeg se čini da se planeta pomera unazad i daje nam šansu da usporimo i razmislimo o svojoj energiji i stavovima. Merkur se kreće retrogradno oko tri puta godišnje. Predstojeći "backspin" odvija se u potpunosti u carstvu progresivnog fiksnog vazdušnog znaka Vodolije, koji vlada stvarima poput prijateljstva, saradnje i futurističkih tehnologija.

Zbog ovoga ćemo verovatno još jače osetiti tipične retrogradne efekte Merkura u ovim oblastima kojima vlada Vodolija, pa napravite rezervne kopije digitalnih datoteka i ponovo pročitajte tekstove pre slanja u grupno ćaskanje. Ovaj retrogradni hod je takođe deo velikog stelijuma Vodolije iz 2021. godine, tokom kojeg će se čak šest planeta skupiti u ovaj znak - što znači da će Merkurovu lepršavu retrogradnu energiju pojačati i gomila drugih planeta.

Nekima od nas će možda biti teško da odole, a da se ne prepuste retrogradnoj oluji. Svi će doživeti prvu veliku retrogradnost godine drugačije, pa pročitajte svoje horoskope kako biste znali šta možete očekivati od ove divlje kosmičke vožnje.

Ovan (21. marta - 19. aprila)

 

Strpljenje nije vaša jača strana, ali moraćete da ga prizovete tokom predstojeće retrogradnosti - posebno kada je reč o timskom radu. Deljenje mišljenja u okruženju lako može postati grubo ako ne budete birali reči, jer je veća verovatnoća da će ljudi pogrešno protumačiti nešto što govorite i uvrediti se. Budite posebno pažljivi i razmislite kako izražavate svoje misli u radu sa drugima.

Bik (20. aprila - 20. maja)

 

Ova retrogradnost će imati posebno snažan uticaj na vaš poslovni život, zato nemojte biti iznenađeni ako naiđete na kašnjenja sa projektima ili imate problema sa profesionalnim izražavanjem. Umesto da unapredite nove poduhvate u karijeri, iskoristite ovo vreme da ponovo razmotrite prošle ideje i analizirate svoj plan. Kada se završi, bićete sveži i spremni da dobijete igru uz više samopouzdanja.

svemir, horoskop, zodijak, astrologija

Foto: Pixabay

Blizanci (21. maja - 20. juna)

 

Pokušajte da ne pravite previše pretpostavki tokom predstojeće retrogradnosti, jer bi vam Merkurove zabune mogle otežati da jasno vidite pravu sliku. Merkur je vaša vladajuća planeta i njegovo usporavanje moglo bi vas zarobiti, pretvarajući lična uverenja u krute dogme. Držite se otvorenog uma dok se krećete morem potencijalno pogrešnih komunikacija i budite spremni da proširite svoje vidike kako biste razmotrili više stanovišta.

Rak (21. juna - 22. jula)

 

Ova retrogradnost od vas će traži puno toga. Umesto da se emocionalno upustite u tuđe probleme, iskoristite ovaj period za duboko unutrašnje razmatranje i ispitivanje svoje emocionalne snage. Ako ste spremni da razmišljate izvan okvira i verujete svojoj intuiciji, možete početi da radite na starim ranama koje su vas opterećivale i ostaviti ih iza sebe zauvek.

Lav (23. jula - 22. avgusta)

 

Ova retrogradnost pogađa sektor vaših odnosa, pa ćete možda osetiti određenu napetost u ljubavnom životu. Prošla neslaganja mogla bi se ponovo pojaviti - a mogla bi iskočiti i nova ako niste pažljivi u vezi sa svojim rečima. Iskoristite ovo kao priliku da budete objektivni u vezi sa problemima vašeg partnerstva i pokušate da se pozabavite spornim tačkama, umesto da ih gurate u stranu.

Devica (23. avgusta - 22. septembra)

 

Kao jedan od prirodno najorganizovanijih znakova zodijaka, Merkurove igrice biće najfrustrirajući deo ove pozadine. Čak će i vaši napori u planiranju budućnosti naići na prepreke i zabunu, pa je najbolje da budete fleksibilni u pogledu vremena. Veća je verovatnoća da će svi sada kasniti ili mešati vremenske pojmove - uključujući i vas - pa pokušajte da ostavite malo prostora za pomeranje datuma sastanaka.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA