Ako nemate sreće u ljubavi, Saturn je krivac: Astrolog otkriva kako da nadmudrite loše aspekte

Zašto je nekom lakše, a nekom teže da održi vezu, uplovi u bračne vode, voli i bude voljen?

  • 5
foto Pixabay foto Pixabay

Astrolog Aleksandra Bjeljac za Telegraf objašnjava kako se tumačenjem pozicije planeta u natalnoj karti mogu naslutiti problemi koje će neko imati u emotivnoj sferi. 

Februar je mesec obojen energijom emocija, ljubavi i simpatija. Dan zaljubljenih, 14. februar je po mnogo čemu poseban; tad se u svetu proslavlja Dan Svetog Valentina, kod nas poznatiji kao Dan Svetog Trifuna ili dan vinogradara.

Svedoci smo prebrzog tempa života kojim živimo; obaveza je previše, a vremena da se posvetimo nama samima i onima do kojih nam je stalo sve manje. Svakodnevica nam je obojena napetošću, pa kad pogledamo iza nas vidimo sistem „copy paste“ - svaki dan nam je isti. Ali, dok se mi silom prilika menjamo, menjaju se, nažalost, i vrednosti koje smo ostavili po strani.

Zato i ne čudi što je u današnje vreme sve više samaca, ljudi koji nemaju partnere, iako bi voleli da bude drugačije.

Da li je prebrzi način života doprineo tome?

Da li tražimo previše idealnu osobu?

Da li želimo nekog ko nam može pružiti život na visokoj nozi?

Da li previše želimo i očekujemo?

Da li poznajemo granice kada bi trebalo da stanemo? Ili, možda, idemo u neku drugu krajnost: mislimo da smo malerozni, pod „negativnom energijom“, na nas je „bačeno prokletstvo“...?

Zašto smo sami, šta nas to „koči“ da budemo srećni, da pronađemo tu za nas idealnu osobu?

Na ovo pitanje astrologija kao nauka može dati precizan odgovor na pitanje zašto je nekom lakše, a nekom teže da održi vezu, uplovi u bračne vode, voli i bude voljen.

Uvidom i tumačenjem naše natalne karte se sve ovo može videti.

Glavni krivac za ljubavne probleme je uglavnom planeta Saturn. Dosta se pisalo o Saturnovom uticaju, o njegovom delovanju, pripisivana su mu svojstva da je loš učitelj, da kažnjava ili ne kažnjava pojedinca... Ali suštinski, on je glavni okidač zašto neko nema sreće u ljubavi ako pravi bilo kakav aspekt sa planetom ljubavi, odnosno Venerom. Osim Saturna, tu su i ostale teže planete poput Marsa, Neptuna, Plutona, Urana...

foto Pixabay foto Pixabay

Svedoci smo da je sve veći broj neoženjenih i neudatih, iako imaju sve uslove da se ostvare u ulogama supružnika; imamo i one koji su se borili, pa odustali i odlučili da se ne žene, ne udaju i ne ostvare kao roditelji, već da sve ulože u karijeru, ne razmišljajući da će život proleteti, da će ostariti i da će kada ne bude više karijere ostati potpuno sami.

Neki će se složiti, neki će osuditi ovakvo razmišljanje, ali naravno svi smo različiti i svako ima pravo na svoj izbor.

Kada prilikom tumačenja natalne karte vidimo da gorenavedene planete prave težak aspekt sa planetom Venerom (aspekt od 90 stepeni - kvadrat,ili aspekt opozicije od 180 stepeni), vidimo da će osoba biti suočena sa ljubavnim problemima kroz život.

Ako Saturn pravi neke aspekt od gore dva navedena na Veneru, možemo reći da osoba nema mogućnost održavanja veze ili braka, svaki odnos postaje težak, ljubav se hladi, partner joj postaje naporan... Osoba prekida odnos, napušta i ide dalje - misleći da nije to ta osoba za nju bio ili bila dobra i da će drugi izbor biti bolji, a onda i sa drugim izborom isto, i sa trećim isto, i tako u krug... Vreme prolazi i na kraju osoba u većini slučajeva ostaje sama, ili se u nekom momemtu osvesti, shvati gde je problem, pokušava da ga reši, i uspe da se otrgne lošim uticajima planeta i pronađe svoj ljubavni put.

Sa Uranom emocije kako brzo dolaze, tako još brže odlaze. Ljubavi pucaju, nestaju, osoba je sklona u nekim slučajevima da traži još više i bolje u vezi. Neki sa ovim aspektima vode parelelne veze, neki ne žele da ulaze u bilo koji vrstu obaveze već žive ljubav „kad se vide - vide se“.

foto Pixabay foto Pixabay

Sa Neptunom su uglavnom visoki ideali, mašta, zanesenost, ali i dosta prevara, obmana, razočaranja, izdaja i totalnog pada sa „oblaka“. Osoba je sklona dosta da pati kada shvati da je bila obmanuta, navučena, povređena po pitanju ljubavi, zapravo da shvati da je druga ili drugi u nečijem životu.

Sa Plutonom su teške ljubavi; prisutne su opsesije, nasilništvo, agresivnost, patološka ljubav, ljubomora i ovakvi aspekti su teži za kontrolisanje jer je sve moguće. Uglavnom je to linija od ljubavi do mržnje; ljubav se rađa u opasno vreme ili sa opasnim ljudima, i na kraju kada želi da raskine posledice mogu biti fatalne.

Sa Marsom je prisutna svađa, prepirka, agresivnost, prekidanje odnosa na bolan način. Takođe, ovaj aspekt ukazuje na odnos koji je opsesivan, nasilan, naporan i pun problema.

Sa Jupiterom su ovakvi aspekti manje negativni, ali ne i idealni. To ljubavi koje društveno i moralno nisu prihvatljive, uvek postoji razlika na nekoj osnovi – finansijskoj, verskoj, obrazovnoj...

foto Pixabay foto Pixabay

Primera je mnogo, ali uz precizno tumačenje za svaki problem postoji rešenje da ublažite ili skroz neutrališete dejstvo loših uticaja na planetu Veneru. Svi koji imaju ili osećaju da imaju problem prilikom ispoljavanja emocija trebalo bi da na vreme potraže rešenje – bitna je volja.

Ako se sami ne pokrenemo, neće se ni planete pokrenuti i niko nam neće zakucati na vrata sve i da imamo najbolje aspekte i tranzite za ljubav.

Budite uporni, istrajni i u hodu će se sve prevazići, a vi ćete sigurno zasijati sa osobom koju ste odabrali poput onih istih zvezda koje sijaju zajedno i ulepšavaju nebo.

Instagram nalog Aleksandre Bjeljac možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepota

    12. februar 2021 | 18:58

    Kad nam Bog posalje osobu na koju reaguje nase srce onda se ne smemo igrati jer cemo je izgubiti. Zato se treba hrabro otvoriti u ljubavi. Svi koji igraju igrice bice gubitnici bez ljubavi

  • Sasa

    12. februar 2021 | 20:27

    Jedan od najboljih tekstova do sad 🙂👍👍

  • DARKO 100%

    12. februar 2021 | 18:56

    Ako nemate srece u ljubavi ,nije vam niko kriv,otvorite vas um i srce i oslobodite se straha od ljubavi na taj nacin otvorili ste granice gde je ljubavi oslobodjen put ,prolaz do vaseg srca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA