Osobe rođene u ovom znaku pune su optimizma i šarma, ali ne očekujte da će vam biti verne u ljubavi

Njihovu jaku energiju može da ublaži duhovnost kakvu nema nijedan znak Zodijaka

  • 4
Horoskop, Strelac Foto: Shutterstock

Astrolog Aleksandra Bjeljac otkriva kakav je zapravo horoskopski znak Strelca 

Vladavina zodijačkog znaka Strelca je od 22.11 do 21.12. Njegov element je vatra, a vladar planeta Jupiter.

Mitologija

Sazvežđe Strelca je dobilo ime po najpoznatijem kentauru Kironu. On je bio sin Kronosa i lepe nimfe Filire. Rodio se kao polu-čovek polu-konj. Majka Filira je bila zgrožena i odbacila ga je. Tako je Kirona prihvatio Apolon koji ga je naučio svemu.

Od njega je naučio da bude vešt sa lukom i strelom, takođe ga je naučio poeziju, filozofiju i medicinu. Kasnije Koron je svoje znanje prenosio drugim mitskim ličnostima. Njegovo ranjavanje u koleno od strane Herkula je rana koju nikada nije mogao da zaleči. Herkulova strela imala je na sebi otrovnu krv Hidre; zato on, poznat kao najbolji isceljitelj, nije mogao sebe da izleči.

Neizmerno je patio, ali pošto je bio besmrtan nije mogao ni da umre. Herkul nije namerno pogodio Kirona, to se desilo slučajno u borbi sa kentaurima. On je želeo da pomogne Kironu i zamolio je Zevsa da Kirona kao besmrtno biće, zameni Promotejem i umesno njega ode u Tartar. Zevs je pristao, jer mu je bilo žao njegove sudbine, pa ga je na nebo postavio kao sazvežđe Strelca.

Plave oči, muškarac Foto: Pixabay.com

Osobine Strelca

Strelci se vrlo brzo osamostale, lepo se izražavaju. Od njih uvek možete nešto naučiti. Moralni su i analitičari. Imaju puno energije i optimizma, a ono što zamisle to i ostvare. Jako su intuitivni i veoma iskreni. Ne vole lenje ljude, a uvek kada ih nešto pitate reći će istinu i dati savet. Cene prijateljstva i veruju u srodne duše.

Ponekad su isuviše nestrpljivi. Vole da se šale i misle da su uvek u pravu. Umeju da budu tvrdoglavi, pričljivi i puni sebe. Uglavnom ih može razočarati neko njima blizak. Karakteriše ih veliko srce i iskrena duša.

Fizički izgled

Strelčevi su srednjeg ili višeg rasta, mišićave građe. Kosa im je obično tamnija, sa tendencijom proređivanja kroz vreme. Neodoljivo su šarmantni i lepi. Zrače samopouzdanjem, lepog su držanja i sportskog duha.

Beskrajno su harizmatični, sa upečatljivim pogledom i nešto sitnijim očima.

student, učenje, posao Foto: Pixabay

Strelac i karijera

Lako se prilagođavaju svakom poslu. Vredni su i pouzdani, ali ne vole da im naređujete. Vole da budu lideri, novac im je motiv za rad, vole dosta da troše. Oni su rođeni da budu lideri, uglavnom ih možete naći na rukovodećim pozicijama.

Odgovara im posao vezan za putovanja i sport. Najčešće su vrlo obrazovani, pa ih možemo videti u ulozi profesora, sveštenika, generala. Odgovorni su.

Strelac kao prijatelj

Iskreni su prijatelji, prilagodljivi, zrače pozitivnom energijom, retko praštaju i ne zaboravljaju ako ih povredite. Uglavnom imaju veći broj prijatelja u životu. Vole da razmenjuju iskustva i da se druže. Vrlo su zanimljivi za druženje, posavetovaće vas, ali će se truditi da vas ne povrede. Nekada vole da vas iskritikuju, jer imaju previsoko mišljenje o sebi.

par, partner, ljubav, muškarac, žena Foto: Freepik/lookstudio

Ljubav sa Strelcem

Mogu biti ljubomorni, posesivni.Oni deluju neosvojivo, a u ljubavi su direktni. Jasno će vam pokazati ako im se sviđate. Vole, inferiorne i popustljive partnere. U ljubavi su nestalni, neverni, retko će odoleti flertu. Na intimne odnose gledaju kao na avaturu, vole da uživaju. Vole da razmenjuju želje sa partnerom. Sa partnerom su vrlo spontani, vole da eksperimentišu uvek i bilo gde.

Uvek su spremni za eksperimente. Vatreni su, zabavni, ali se teško vezuju. Nisu naklonjeni bračnom životu, ali isto tako umeju da vole i da budu verni u braku. Ako im pružite slobodu, biće vaši. Brak povezuju sa ugledom.

Uglavnom imaju više brakova u životu. Obasipaće vas pažnjom, ali vi morate znati da ih pratite u svemu. Vrlo su uzorni roditelji.

Zdravlje

Mogu biti skloni gojenju, hroničnim bolestima, a osetljivi su im želudac i jetra. Skloni su čestom padu imuniteta i srčanim bolestima. Mogući su i problemi sa kukovima i bedrima. Brzo se oporavljaju. Jednostavno, njihov optimizam ih leči.

Instagram nalog Aleksandre Bjeljac možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA