≫ 

Karanfil, narcis, ruža ili neven: Mesec rođenja određuje idealan cvet za vas

Pogledajte koji je cvet, u odnosnu na mesec rođenja, idealan za vas i trebalo bi da se potrudite da ga gajite, ukoliko imate mogućnosti za to

  • 0
Devojka, cveće, nežnost Foto: Pixabay

Za horoskop i za to kako raspored zvezda može da utiče na život svi znaju. Takođe, drago kamenje koje vam odgovara po datumu rođenja, prilično je poznata stvar. A, da li znate da se i određene vrste cveća vežu za mesec rođenja?

Baš poput dragog kamena, svaki mesec u godini povezan je sa određenim cvetom koji nosi neko značenje.  Poznavanje cveta svakog meseca takođe vam može pomoći da odaberete prikladan i lep cvetni aranžman koji ćete nekome pokoniti za rođendan.

Pogledajte koji je cvet, u odnosnu na mesec rođenja, idealan za vas i trebalo bi da se potrudite da ga gajite, ukoliko imate mogućnosti za to.

Januar - karanfil

Mnoge kulture imaju različito simboličko značenje za karanfile, ali najčešće je – ljubav. Različite boje karanfila takođe imaju svoja značenja i daju se za različite prigode (na primer, beli karanfili ponekad mogu simbolizovati sreću).

Karanfil Foto: Pixabay

Karanfili su dobar rezan cvet i skoro uvek ćete ih videti u cvećarama tokom cele godine. Da biste ih sami uzgajali, posadite ih na dobro osunčano mesto dobro dreniranim tlom, a većina sorti narašće do 12 centimetara.

Februar - ljubičica

Ljubičice su simbolizovale vernost i odanost. Kao što biste očekivali od imena, ljubičasta je najčešća boja koja oslikava nijansu dragog kamena meseca februara, ametista. Uzgajajte ove lepe, nežne cvetove u zatvorenom dok ne budete mogli da ih premestite na otvoreno kad se sneg otopi.

Ljubičica, cvet, cveće Foto: Pixabay

Ovaj višegodišnji cvet može da naraste do 12 centimetara na punom suncu ili u delimičnoj hladovini, pod uslovom da ima stalno vlažno tlo.

Mart - narcis

Ove vesele lukovice izvrstan su način da dočekate proleće. Narcisi simbolizuju nove početke ili obnavljanje, što savršeno opisuje ove rane cvetnice. Ove lukovice cvetaće na vaš rođendan u martu! Na otvorenom ih zasadite na jesen u dobro drenirano tlo gde će svakodnevno dobijati ​​oko šest sati direktne sunčeve svetlosti.

April - bela rada

Ovi skromni beli cvetovi s kupolastim žutim središtima predstavljaju mladost i čistoću. Ovo klasično cveće ulepšaće svima dan, bilo da ih kupujete za sebe ili ih poklanjate.

Bela rada Foto: Pixabay

Maj - đurđevak

Ovi nežni cvetovi u obliku zvona predstavljaju majčinstvo, što ih čini jednim od najboljih cvetova koje ćete pokloniti svojoj majci. Više cvetova dolazi s jedne stabljike, a beli cvetovi lepo se ističu na tamnozelenom lišću.

Đurđevak je poznat po slatkom mirisu i dobro se snalazi u vlažnim i senovitim delovima vrta, gde narastu do 12 centimetara.

Jun - ruža

Poput karanfila, i ruže imaju različita značenja za svaku boju, ali porodica ovog cveća nadaleko je poznata kao simbol ljubavi. Crvene ruže su za romantičnu ljubav, dok bi žute ruže predstavljale prekrasan poklon prijatelju rođenom u junu.

Ruža, devojka, nežnost, ljubav Foto: Pixabay

Ako je ovo vaš mesec rođenja, imate sreće; možete da birate između nekoliko stotina sorti! Većina će se najbolje snaći na mestu s dobrom drenažom i najmanje šest sati direktne sunčeve svetlosti.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA