10. septembra očekuje nas pun mesec u Ribama: Pred nama je snažan talas energije i haotičnih emocija

Pun mesec u Ribama se dešava dan nakon što Merkur postane retrogradan. Ova dva kosmička događaja stvaraju snažan talas energije

  • 1
Pun mesec Foto:Pixabay

Svaki pun mesec utiče na nas drugačije u zavisnosti od naše individualne energije i onoga što je Mesec predodređen da stimuliše u našim životima.

Međutim, kako se navodi na portalu "Atma", vreme punog meseca je na kraju vreme osvetljavanja i kulminacije. Predstavlja vrhunac mesečevog ciklusa, a kada se dostigne taj vrhunac, obično nastaje kulminacija polja kojim hodamo.

Pun mesec u Ribama se dešava 10. septembra, jedan dan nak0n što Merkur, planeta uma, postane retrogradna. Ova dva kosmička događaja stvaraju snažan talas energije koji će se verovatno kao posledicu imati haotično i zbunjujuće stnje. Možemo se osećati nesigurno u svom biću ili u tome kako da nastavimo. Stvari možda ne izgledaju tako jasne kako bismo želeli.

Mesec sat Foto: Tanjug/AP

Ovaj pun mesec definitivno može da probudi naše emocije i izazove osećaj osetljivosti. Takođe možemo da osetimo dodatnu empatiju, pa ako ste osetljivi na energiju drugih, obavezno preduzmite korake da se zaštitite i obnovite svoju energiju.

Ako se osećate neraspoloženo dok je pun mesec na vrhuncu, vratite se u svoj centar i vidite gde se možda držite previše čvrsto. Razvijte kontrolu oslobađanja. Pustite mentalno brbljanje, pokušajte da razumete i shvatite stvari i umesto toga, pomerite se u prostor gde vaše srce vodi. Možda odgovori ili smernice koje tražite neće doći kroz razmišljanje, već kroz doživljavanje stvari. Srcu ne treba da zna, ne treba mu opipljiv odgovor, njegov jedini posao je da oseća. I, kada dozvolimo da se taj osećaj uzdigne, kada mu damo dozvolu da postoji, može nas pokrenuti.

Iako možda osećamo da se naš spoljašnji svet usporava, naš unutrašnji svet će verovatno biti turbulentan pod ovim punim mesecom. Možemo osetiti da se problemi iz prošlosti, stare rane ili stvari koje smo se previše plašili da pogledamo ponovo izbijaju na površinu. Možda ćemo konačno morati da odvojimo vreme da zastanemo i poslušamo šta naš unutrašnji svet pokušava da kaže.

Pokušaj kontrolisanja ili prisiljavanja stvari neće funcionisati pod ovom energijom. Umesto toga, trebalo bi da se predamo, da pustimo da se stvari odvijaju bez našeg mešanja. Vaš unutrašnji svet uvek predstavlja mudrost koja vam je potrebna u savršenom trenutku, zato mu verujte i dozvolite da vam donese utehu dok plivate kroz ove energije.

emocije, žena, boje Foto: Pixabay

Ako osećate potrebu da pobegnete, pokušajte da obezbedite sebi zdrave mogućnosti poput meditacije, vođenja dnevnika, sklupčanja uz dobru knjigu ili film. Nažalost, u ovom životu možemo da pobegnemo samo toliko dugo pre nego što nam stvarnost ponovo zakuca na vrata. Znajte da imate snage da se nosite sa svime što vam kuca na vrata. Znajte da ćete, ako nastavite da tražite, pronaći podršku koja vam je potrebna da prebrodite ono što vam teško opterećuje srce.

Pun mesec u Ribama takođe nosi energiju koja nam pomaže da lakše pristupimo svojoj intuiciji, višem ja i duhovnim vodičima. Svi imamo sposobnost da se povežemo sa duhom, ne moramo da budemo „duhovni“ ili posebni, pa čak ni da meditiramo svaki dan. Svako od nas ima dar povezivanja. Jednostavno odredite nameru iz srca i verujte da ste saslušani. Zatim ostanite otvoreni za sve znakove, snove ili intuitivne uvide koji slede. Što ste otvoreniji i poverljiviji, veća je verovatnoća da ćete primiti.

Mars, planeta akcije i energije, takođe se aktivira pod ovim punim mesecom, što bi moglo da izazove naše osetljivije emocije, ostavljajući nas ranjivim ili čak neraspoloženim. Marsova energija takođe može biti nestalna, ishitrena, sklona nezgodama i prebrza u donošenju odluka, zato pazite da ne upadnete u ove obrasce. Energija oko punog meseca u znaku Riba podstiče nas da idemo polako, da osluškujemo i pronađemo svoju tišinu.

Horoskop, Ribe Foto: Shutterstock

Pošto su Ribe vodeni znak, provođenje vremena u blizini vode ili čak kupanje u slanoj kupki može biti lekovito. Ribe su poslednji od 12 horoskopskih znakova i predstavljaju kraj ciklusa, tako da bi ovaj pun mesec mogao da donese kraj ili kulminaciju ciklusa na kojem smo radili. Možda ćemo otkriti da možemo da požnjemo plodove našeg rada, ili je poglavlje na kojem smo radili konačno došlo do kraja. Budite sigurni da imate otvorene ruke za sve što univerzum želi da donese i verujte da će to biti u pravo vreme. Koristite energiju ovog punog meseca kao katalizator da se oslobodite očekivanja i priča iz svoje prošlosti. Oslobodite se onoga što ste bili juče i pozdravite ono što ste sada.

U ovom trenutku nema ništa od juče i ništa od sutra. Sve što je stvarno ste vi, upravo sada, u ovom prostoru, u ovom stanju. Ovo vreme je takođe vreme oslobađanja energije, tako da, ako postoji nešto što želite da oslobodite iz svog života, ovo je savršena tačka u mesecu da postavite neke namere.

Sada je takođe dobro vreme da prekinete nezdrave navike ili način života, pa iskoristite ovu energiju u svoju korist. Verujte svojoj intuiciji i koristite svoje šesto čulo za navigaciju kroz sve izazone i prepreke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA