Da li ste Vaga? Sve što treba da znate o vašem horoskopskom znaku

Veoma prilagodljive sa urođenim razumevanjem potreba i nagona drugih, lako su dopadljive ali ih je veoma teško zaista upoznati

  • 0
Horoskop, Vaga Foto: Shutterstock

Naoružane šarmom, Vage vladaju nebom od 23. septembra do 22. oktobra, vozeći se na liniji između izbirljive Device i teške Škorpije.

Kardinalni vazdušni znak, Vaga je simbolizovana tasom i vagom, kao jedini znak na velikom točku zodijaka koji je predstavljen - neživim predmetom.

Kao takva, Vaga je povezana sa smirenošću i pravdom, vladavinom reda i božanskim zakonom. Simbolika vaga je prisutna i u ličnosti Vage jer često zahtevaju posredovanje ili protivtežu druge osobe kako bi delovala, odlučivala, pobunila se, definisala ili odgovorila. Prirodne diplomate, često napuštaju ili potiskuju sopstvene želje u potrazi za ispunjenjem očekivanja onih oko sebe.

Veoma prilagodljive sa urođenim razumevanjem potreba i nagona drugih, lako su dopadljive ali ih je veoma teško zaista upoznati. Iako veoma društvene, uvek su delimično, a nekad i potpuno, izvan sveta kroz koji hodaju.

Ketrin Zita Džons,  Catherine Zeta Jones Ketrin Zita Džons / Foto: Profimedia/MA/Crystal Pictures

Vagom vlada Venera, planeta lepote, estetike, muzike, umetnosti i povezanosti. Uticaj Venere daje Vagi šarmantan modalitet za izglađivanje i izbegavanje sukoba i traženje zadovoljstva. Vaga zna kako da ugodi.

U mitološkom smislu, znak Vage je povezan sa boginjom Temidom. Na grčkom „red“, Themis je personifikacija pravde i tumač volje bogova. Temida je vladala nad Proročištem u Delfima pre nego što je prenela privilegiju na zaštitnika Delfa, boga Apolona. Ovaj mit odjekuje u ličnosti Vage jer one često mogu da predvide ili intuitivno osetite potrebe drugih, pogotovo kada se  društvena dinamika menja.

Temida je predstavljala moralni kodeks ponašanja i poštovana je kao izvor reparacija i donosilac ravnoteže. Često je prikazana kako drži mač, kojim se istina oslobađa od laži. Ona je nadgledala ceremonije svih vrsta, što prati sklonost Vaga da organizuje gozbe, venčanja ili rođendane. Temida je bila druga žena Zevsa i majka Moraja, tri sestre ili sudbine koje su prele, merile i delile konce života celom čovečanstvu. Ona je takođe bila majka Horaja, još jednog skupa sestara koje su upravljale vremenom i godišnjim dobima.

Sud pravda suđenje Temida, boginja pravde / Foto: Pixabay

Temida predstavlja mnoge od viših izraza energije Vage. Graciozane, društveno vešte, posrednici u miru i zabrinute za balansiranje bezbrojnih potreba drugih, sa okom i skalom o tome šta je najbolje za kolektiv. Kada Temidine želje ili dekreti nisu bili poštovani, ona bi pozivala svoju drugu boginju Nemezidu (grčki za „dati ono što je dužno“) kako bi kaznila one koji su joj prkosili. U suštini, Temida je stvarila zakone, a Nemezida ih je sprovodila. Tim iz snova i postignuta ravnoteža.

Kada je reč o šarmu, Vage lako trguju sa njim. Uopšteno govoreći, oni se ističu u integraciji različitih grupa, olakšavanju raspoloženje, zaslađivanju pregovora i stvaranju prijatne atmosfere za sve. Da je Vaga komad nameštaja, bila bi bogato tapacirana ležaljka. Jednako taktične i duhovite, Vage su odlični sagovornici, čuvari mira, društveni pregovarači, kulturni kritičari i pisci.

Kako Vagama vlada Venera, one su i prirodni romantičari. Uz prednost vazdušnog znaka, Vage mogu lako da prelaze između naseljavanja i posmatranja mehanizacije ljudskog srca. Rumi, popularni pesnik koji je dobro poznavao teren, bio je, naravno, Vaga.

Gvinet Paltrou Gvinet Paltrou / Foto: Shutterstock

Zabrinuti zbog dopadljivosti i lakomislenosti, Vage zaista blistaju kada se oslobode i oslone na svoj često subverzivni smisao za humor. Opsednute lepotom, Vage mogu da postanu žrtve sopstvenog ubeđenja da sve ono što je dobro mora da bude i lepo, a ono što je lepo mora da bude dobro. Vage su često hvaljene zbog svog ličnog stila. Pošto su im percepcija i popularnost važni, znaju kako da se oblače za život kakav žele i utisak koji se nadaju da će ostaviti.

Kada se nalazi u u Vagi sunce je u padu, što znači da mu nije udobno u tom znaku i da je njegov prirodni izraz onemogućen. Ovo je razumljivo jer se sunce odnosi na individualnost, ego i ličnu svrhu, a Vage su definisane njihovim odnosom prema drugima. Vage su previše zabrinute za reakciju koju će njihovo samoizražavanje izazvati, što zna da ih ostavi uznemirene, a ponekad i inertne. Poređenja radi, sunce je kod kuće i u svojoj punoj solarnoj snazi u znaku Lava, a Lavovi imaju tendenciju da se izražavaju i nastupaju oslobođeni svakog straha od toga kako će drugi reagovati na njih.

U Vagama vlada velika borba oko toga kako ih drugi doživljavaju i moraju da nauče da mogu da kontrolišu samo ono što stvaraju, a ne ono šta drugi uzimaju od toga. Pošto Vaga prirodno vidi obe strane u svakoj situaciji, imaju problema sa donošenjem odluka ili biranjem strana, što ih nekada čini nepodnošljivim. Toliko su dobri u pomeranju i pristajanju da gube iz vida svoj pravac.

Džon Lenon Džon Lenon / Printskrin: Youtube/johnlennon

Javna percepcija je važna za Vage i one rizikuju da daju najbolje od sebe masama, a ne svojoj najbližoj porodici ili intimnim partnerima. Često, u pokušajima da udovolje svima, ne uspevaju da zadovolje nikoga, a najmanje sebe. Nesklone sukobu, bore se sa sobom kako zauzmu stav, zbog čega mogu da budu optužene da igraju na obe strane i da povlađuju društvu.

Delimično zbog uticaja Venere, Vage mogu da budu i površne i sujetne,  i da zahtevaju potvrdu i pažnju drugih da bi dokazale da uopšte postoje. Vage takođe ne vole da budu same i mogu postati žrtve sazavisnosti. One su ostvarene kada nauče da vole sebe dovoljno da budu same i da na druge gledaju kao na saputnike, a ne kao lek.

Vaga vlada sedmom kućom partnerstva, koju neki astrolozi nazivaju bračnom kutijom. Uređeni, obavezni i pravno obavezujući odnosi ovde nalaze svoj dom dok su neuredni, vanbračni i vrući u domenu pete kuće. Prikladno je da je Vaga vladar ove kuće, jer im je najugodnije u zajedničkim partnerstvima.

Rijana, Rihanna Riana / Printskrin: Instagram/badgalriri

Ovaj znak pati od neke vrste inercije, češće ne iniciraju, već odgovaraju na inicijativu drugih. Zato je učenje da budu nezavisne u vezi ili potpuno bez nje suštinske lekcije u životu Vage.

Što se tiče zdravlja, Vaga vlada bubrezima, donjim delom leđa i zadnjicom. U odnosu na znak ravnoteže, bubrezi uklanjaju toksine iz tela, regulišu tečnosti i kontrolišu proizvodnju crvenih krvnih zrnaca. Slično tome, oni koji su rođeni pod ovim znakom imaju tendenciju da budu koordinisani i mnogi imaju zapažene zadnjice.

Smatra se da sledeći znakovi imaju dobre šanse da preokrenu srce Vage. Veza Vage i Vage udvostručuje finije stvari u životu, a istovremeno umnožava neodlučnost. U Vodoliji, Vaga pronalazi svog moždanog para i genija za ljubljenje. Pošto su oba znaka povučena, možda će im trebati vreme da prepoznaju ili otkriju svoja prava osećanja, ali kada to učine krajnje čudna i društveno polarizovana Vodolija će ceniti lakoću sa kojom se Vaga kreće svetom i zadovoljava njihove potrebe.

Tu su i Ribe. Vage su romantične, a ljubav je droga za Ribe. Oba znaka su kreativna, a Ribe pružaju dopamin, inspiraciju i entuzijazam ponekad mračnoj Vagi. U međuvremenu, stalno promenljiva raspoloženja i misteriozne potrebe Vage drže Ribe hipnotisanim. Kao promenljivi vodeni znak, Ribe su vešte i dobijaju promenljive Vage da uđu u dublje vode osećanja za koja se pretvaraju da ih nemaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA