Uticaj planeta ove nedelje je veoma jak: Četvrtak je dan za ljubav

Astrolog Jasmina Mitrović predviđa šta nas očekuje do kraja nedelje

  • 0
foto Pixabay foto Pixabay

U nedelji pred nama očekuje nas dosta planetarnih dešavanja, a najviše će biti prozvane osobe koje su u znaku ili podznaku: Blizanci, Device, Bik, Vaga, Ovan ili Škorpija.

Ponedeljak započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Vodolije, što donosi promene na raznim poljima. Vodolija je znak koji se povezuje sa društvom, širom zajednicom, prijateljima, društvenim pokretima i štrajkovima, pa takve teme i možemo očekivati narednih sedam dana. Imamo lep aspekt između Meseca i Sunca, što donosi unutrašnji mir i stabilnost da započnete neke svoje projekte ili nastavite tamo gde ste stali. Kako imamo značajan aspekt na nebu između Marsa i Saturna, očekujte ovog dana, ali i dan ranije i dan-dva kasnije, da se sve vaše akcije i trud konačno isplate i da dobijate nagradu.

Zapravo, posledice vaših dela iz prošlosti sada dobijaju oblik, nagradu ili kaznu. Ukoliko ste bili vredni i disciplinovani, očekujte povoljne situacije i nagrade. Ukoliko niste preuzimali odgovornost, odlagali ste i bežali od truda, možete imati neprijatnost. Ovog dana je idealno započeti neke aktivnosti koje će vam se isplatiti kroz vreme. Dobro je za početak dijete, fizičke aktivnosti i projekte u kojima je potrebno biti posvećen i disciplinovan. Uzdržavajte se od bilo kakvih spletki, neistina, kao i konzumiranja previše alkohola, kafe ili slično.

Utorak predstavlja jedan potencijalno veoma izazovan dan jer je energija dana zasnovana na jakoj muškoj energiji i potrebi za dokazivanjem. Imaćete utisak da su se situacije bukvalno preko noći promenile i donele preokret.

horoskop zodijak astrologija Foto: Pixabay

To je zbog toga što će se mnoštvo aspekata dogoditi tokom noći od ponedeljka do utorka ujutro, što će rezultirati izmenjenom situacijom. Kao da ste zaspali u ponedeljak uveče mirno, a tokom noći su se dogodile neke stvari koje su poremetile mir. Ovaj dan donosi nagle promene, šok, neizvesnost i stres, štrajokove i pobune, problem sa strujom, internetom i uređajima. Rano ujutro možete biti u svađalačkoj i borbenoj energiji, pa je usmerite u fizičke vežbe, a ne u svađe i konflikte.

Ipak, sukobi mogu biti izvesni ovog dana i zbog aspekta opozicije između Merkura i Marsa. Ovaj aspekt će svakako doneti problem koji je i ranije postojao i teme na koje mislite da ste stavili tačku sada se ponovo pokreću i dolaze na dnevni red. Ukoliko želite da raščistite odnose sa nekom osobom, onda je ovo pravi trenutak. Imajte samo na umu da ne nasedate na provokacije i da proverite informacije koje stižu do vas jer se lako može dogoditi da vas neko navodi na pogrešan smer zbog lične koristi.

Od srede Mesec ulazi u znak Riba, što će učiniti da se u sredu ujutro teže razbudite. Ovaj Mesec snažno menja energiju među ljudima, donosi pospanost, nedostatak fokusa i jasnoće. Nisu podržane aktivnosti koje zahtevaju preciznost, posebno u komunikaciji, sa papirologijom ili u dogovorima sa drugima. Ostavite to ili za početak ili kraj ove nedelje. Emocije danas lako utiču na misli, ulazite u identitet žrtve i povređenosti i samim tim reagujete neadekvatno na situacije u kojima se budete nalazili.

Ovaj dan treba iskoristiti za razvoj intuicije i kreativnosti. Budite nežni prema sebi i drugima i obazrivi u komunikaciji i saobraćaju. Ipak, imamo jedan lep aspekt između Merkura i Saturna, što donosi neke dugoročne planove i saradnje, kao i ugovore. Ukoliko dobijate ponude za edukaciju, usavršavanje ili od osobe koja je na nekoj funkciji, ovaj dan može biti veoma plodan za takve početke.

Horoskop, astrologija, devojka, žena, jesen, mesec, zodijak Foto: Pixabay

Četvrtak će biti veoma zanimljiv dan za ljubavne odnose. Ovog dana Mesec je i dalje u Ribama, što donosi potrebu za maštom i idealizacijom partnera, samim tim i razočaranja i iluzije. Kako su Venera i Mars ovog dana u opoziciji, veoma lako dolazi do razdvajanja partnera, a najčešći uzroci će biti skrivanje istine i prevare. Možete saznati za neke prepiske sa trećom stranom i to će dovesti do svađe. Ipak proveravajte informacije koje dođu vas jer je moguće da nisu ni tačne.

Čak i da ne postoji konkretan razlog za konflikt, partneri će se udaljiti. Ukoliko se pojavljuje nova osoba u vašem životu ovog dana, treba da znate da postoji velika privlačnost, ali i velike razlike među vama. Ako ne želite ništa ozbiljno, ovaj aspekt vam može osvežiti svakodnevicu. Ukoliko tražite ozbiljnu vezu, treba da znate da ova osoba nije singl već ima neku neraščišćenu emotivnu priču od ranije. Danas poseban oprez u komunikaciji sa ljudima koji su vam bliski i važni. Proveravajte dva puta sve informacije koje dođu do vas i ne reagujte burno.

Ove teme će se nastaviti i tokom petka, kada imamo dva planetarna uticaja. Prvi je Merkur u kvadratu sa Neptunom, što govori da “gde ima vatre, ima i dima” odnosno potvrđuje priču zakulisnih radnji, laži i prevara. Neki će možda nepogrešivo ali intuitivno imati jasan osećaj da ga neka osoba laže. Neko može i saznati konkretno o čemu se radi. Ako vam je posebno stalo da izgladite odnos sa voljenom osobom, onda imate podršku aspekta između Venere i Saturna koja će vam omogućiti da situaciju sagledate iz šireg ugla, odnosno na duže staze.

Ukoliko je odnos između vas generalno dobar i stabilan, prolazna kriza možda i neće toliko narušiti vaš odnos, već ga može i učvrstiti. Mesec je od petka ujutro u znaku Ovna, pa ste impulsivni i nestrpljivi. Samo nedostatak takta i strpljenja može poremetiti neke vaše dugoročne planove.

foto Pixabay

U subotu imamo samo protočne aspekte koji mogu doneti dosta uspeha, ali je važno biti aktivan i hrabar, te započeti neke projekte. Nikako se ne savetuje ovog dana biti pasivan jer će to izazvati netrpeljivost, reagovanje na sitnice i konflikte. Potrebno je da dozvolite drugima da budu onakvi kakvi jesu bez nametanja sopstvenih stavova. Može vam smetati što je neko vama blizak pasivan a vi se trudite i radite puno toga. Ovaj dan je dobar za upoznavanje, sastanke, fizičku aktivnost i zajedničke aktivnosti sa voljenim osobama. Dobar je za takmičenja i sportska dešavanja.

U nedelju planeta Neptun kreće direktno nakon višemesečne retrogradnosti. Ako ste bili zbunjeni u nekoj oblasti života, imali ste osećaj da tapkate u mestu, u zavisnosti od toga u kom polju se kreće planeta Neptun, sada će lagano doći do razvejavanja magle i konfuzije u vezi sa nekim situacijama. Ovo posebno mogu osetiti Ribe u znaku i podznaku. Zahtevanje od drugih da preuzmu odgovornost stvaraće napete situacije i netrpeljivost. Ključ za uspeh današnjeg dana jeste pravilna i asertivna komunikacija.

Venera je u kvadratu sa Neptunom tako da je i ovog dana izazovno na polju ljubavnih odnosa. Ove nedelje su najviše aktuelni tajni ljubavni odnosi i veze na daljinu koje imaju neku vrstu prepreke među partnerima. Za one koje su naizgled u stabilnim dužim vezama ova nedelja je neizvesna za održanje odnosa. Pojaviće se strah od ostavljanja i odbacivanja. Nemojte po svaku cenu zadržavati osobe koje treba da odu. I ne spuštajte svoju vrednost zbog nekoga ko nije iskren sa vama.

Autor: Jasmina Mitrović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA